ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ‏

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 30-3-2010

Σήμερα Τρίτη, 30/3/10, συνεργεία ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ε.Φ.Ε.Τ. και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε όλη τη χώρα διενήργησαν ελέγχους στην αγορά κρεάτων λόγω της περιόδου του Πάσχα σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία με έμφαση στην έλλειψη σφραγίδας της χώρας προέλευσης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 665 σημεία λιανικής πώλησης. Διαπιστώθηκε ότι...

τα κρέατα είναι γενικά σε καλή κατάσταση και με σήμανση για την προέλευσή τους.

Ταυτόχρονα για τον ίδιο σκοπό ελέγχτηκαν 54 ψυκτικές αποθήκες, 20 αγορές χονδρικής πώλησης και 153 σφαγεία καθώς τα σημεία αυτά αποτελούν τις πηγές διοχέτευσης των κρεάτων στην αγορά.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι και το Μ. Σάββατο, θα είναι καθολικοί στα σφαγεία και τις αποθήκες ενώ στα σημεία λιανικής γίνεται κάθε προσπάθεια για αύξηση του αριθμού των ελεγχθέντων σημείων.

Μέχρι τις 30/3/10 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά έλεγχοι σε 1189 σημεία λιανικής πώλησης, 141 ψυκτικές αποθήκες, 60 αγορές χονδρικής πώλησης και 153 σφαγεία.
Κατασχέθηκαν 680 κιλά αποψυγμένων παραπροϊόντων σφαγής (συκωταριές) σε επιχειρήσεις λιανικής.

Κατά τους παραπάνω ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις για ζητήματα επισήμανσης προέλευσης και «ελληνοποίησης» κρεάτων.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος διεξάγεται τόσο μεγάλος αριθμός ελέγχων από τα σύνορα μέχρι τα τελικά σημεία πώλησης με βάση ένα συντεταγμένο, αναλυτικό πρόγραμμα με το οποίο συντονίζονται κάτω από ένα κέντρο όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Σχόλια