Συμφωνία Γαλλίας Γερμανίας με την συμβολή του ΔΝΤ για την οικονομική ενίσχυση της χώρας μας.

Σύμφωνα με το site http://www.bloomberg.com, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν, με την ενίσχυση του ΔΝΤ, την Ελλάδα.
Ένας γερμανός ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνει πως υπάρχει μια κοινή θέση μετά από εβδομάδες διαφωνιών, για το πώς θα επιλύσουν την ελληνική κρίση.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης η Γερμανία και η Γαλλία, βαδίζουν τώρα μαζί πριν από την διμερή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου όπως διέρρευσε ο ανώτερος υπάλληλος των Βρυξελλών που θέλει να μείνει ανώνυμος. Η Ελλάδα έχει πιέσει την ΕΕ για να αναλάβει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της για να βοηθήσει την Ελλάδα να έχει χαμηλότερα έξοδα στον δανεισμό της.
Τα συγκρουόμενα σήματα πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ προκάλεσαν τρεις ημέρες πτώσεων στο ελληνικό χρέος που

οδήγησε τα spreads στους δεκαετής τίτλους σε 6.44 τοις εκατό χθες, ο υψηλότερος από τις 25 Φεβρουαρίου.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με τη Γαλλία για να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά αυτή πρέπει να βοηθηθεί και από μόνη της» είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο Volker Wissing, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Γερμανός ανώτερος υπάλληλος απόκλεισε την αυτόνομη ενίσχυση της ΕΕ χωρίς μια ουσιαστική συμβολή του ΔΝΤ. Η Γερμανία επιμένει επίσης στο ξαναγράψιμο των συνθηκών της ΕΕ για να σκληρύνει τις κυρώσεις ενάντια στις χώρες που περιφρονούν τα όρια ελλείμματος, ξαναλέει ο ανώτερος υπάλληλος που διατηρεί την ανωνυμία του.

Ο Franck Louvrier, ένας εκπρόσωπος του Γάλλου Πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί, δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια, ενώ ένας Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601068&sid=ackoNChfygbw

Σχόλια