Aυτό είναι το προκλητικό εξώφυλλο στο γερμανικό περιοδικό Focus


Aυτό είναι το εξώφυλλο της νέας έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus. Η Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.
Το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Στο site του περιοδικού υπάρχει ένα βίντεο εμφανίζεται ένα ζευγάρι Γερμανών που δηλώνουν ανήσυχοι για το...

κατά πόσο οι απατεώνες του νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων. Παράλληλα, οι δύο πρωταγωνιστές του βίντεο διαβάζουν με πολλή προσοχή μια σειρά από άρθρα και ρεπορτάζ του περιοδικού, τα οποία περιγράφουν την εσωτερική δημοσιονομική ύφεση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενα από τα συγκεκριμένα άρθρα φέρει τον τίτλο «Η πτώχευση της Ελλάδας» και σε αυτό, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα με την πτωτική πορεία του ευρώ και απεικονίζονται χώρες των οποίων το ισοζύγιο του προϋπολογισμού βρίσκεται «στο κόκκινο».

Δήλωση Νικ. Κακλαμάνη για γερμανικό περιοδικό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή το πρωτοσέλιδο γνωστού γερμανικού περιοδικού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κυρία Μέρκελ,

Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε. Ως Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, καλώ τους ανθρώπους του πολιτισμού ανά τον κόσμο να αρθρώσουν, όπου και όπως μπορούν, φωνή διαμαρτυρίας για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του γνωστού γερμανικού περιοδικού».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Ο λύκος το μαλί αλλάζει, τη γνώμη δεν την αλλάζει" λέει μια παλιά ελληνική λαϊκή προιμία. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να βγούν απο αυτό που είναι πραγματικά. Ρατσίστες και Ναζίστες, που αιματοκύλισαν τον κόσμα και έπνιξαν στο αίμαι την ανθρωπότητα. Αυτός ο λαός γέννησε το Χίτλερ και ότι χειρότερο θα μπορούσε να γεννήσει το ανθρώπινο πνεύμα. Το Ναζισμό, σε αντίθεση με την Ελλάδα που γέννησε τη φιλοσοφία και τη δημοκρατία....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
nai alla apo tote exoyn alaksei polla pragmata...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ιστορία επαναλαμβανεται. Οι άνθρωποι είναι πάντα ίδιοι. Μόνο ο χρόνος τρέχει. Μόνο οι καιροί αλλάζουν... Δες την ιστορία και θα καταλάβεις αγαπητέ μου φίλε...
Ο χρήστης megalopoli είπε…
Η ιστορια εκτος απο το να επαναλαμβανεται, διδασκει κιολας....
Δεν νομιζω οτι οι γερμανοι ειναι αγιοι αλλα ουτε και βαρβαροι οπως τους παρουσιαζει το πρωτο σχολιο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή δήλωση σχετικά με την αδιαφορία της Κυβέρνησης