Αντένας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου
Σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην ημερίδα της Αντένας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Συλλόγου Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης «Αρκάς», με θέμα «Δημογραφικές Τάσεις και Νεανική Πράσινη Επιχειρηματικότητα: προς μια βιώσιμη κατεύθυνση», στο Κέντρο Πολυδραστηριότητας Λεονταρίου, του Δήμου Φαλαισίας, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010.
Την ημερίδα άνοιξε ο δήμαρχος Φαλαισίας κος Ι. Φουσέκης, υποστηρικτής της ημερίδας, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σημασία αντιστοίχων δράσεων στην πληγείσα περιοχή, ιδιαιτέρως για τους νέους...


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων κο Ν. Αποστολόπουλο, η αναγωγή του δημογραφικού προβλήματος σε εθνικό και υπήρξε συμβολική βράβευση της μοναδικής μαθήτριας της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου του Δήμου προκειμένου να υπογραμμιστεί η διαρκείς παρουσία του συλλόγου στο πλευρό των τρίτεκνων οικογενειών.
Στη συνέχεια της ημερίδας, η Σύμβουλος της Αντένας Μεγαλόπολης, κα Π. Παρνασσά και ο Συντονιστής της Θυρίδας Πελοποννήσου Ι, κος Δ. Χρονόπουλος, αναφέρθηκαν τόσο στις υπηρεσίες και τις πρωτοβουλίες της εν λόγω Θυρίδας, στοχεύοντας στην ιδιομορφία της τοπικής οικονομίας, προβάλλοντας το ρόλο των προσωπικών δεξιοτήτων του νέου επιχειρηματία για την αποδοτικότητα των ενεργειών του, όσο στην ενθάρρυνση των νέων να στραφούν προς την αυτό-απασχόληση, και δει την πράσινη.
Απαντήσεις στους προβληματισμούς των παρευρισκομένων έδωσε ο σύμβουλος της αναπτυξιακής εταιρείας «ΑΓΑΠΗΝΩΡ», του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας κος Ν. Μεγρέμης, τονίζοντας την οργάνωση και σωστή προετοιμασία που απαιτείται από τη μεριά των δυνητικών επιχειρηματιών για μια επιτυχημένη συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα.
Στους 30 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα ενεργά μέλη της Ενώσεως Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, επεσήμανε ο πρόεδρος κος Ι. Παπαδόπουλος μέσα από τον συναισθηματικά φορτισμένο λόγο του για την επιφύλαξη των νέων να στραφούν προς πιο βιολογικές μορφές καλλιέργειας και σε φιλικό προς τον άνθρωπο τρόπο ζωής.
«Η ζωή τους είναι στα χέρια σου» έκλεισε την ημερίδα ο κος Κ. Καννέλος, διασώστης και εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέλοντας να τονίσει τη σημασία πρόληψης και εκπαίδευσης σε θέματα εργατικών ατυχημάτων, και όχι μόνο σε μια περιοχή που δέχτηκε τα «πυρά» πριν από δύο περίπου χρόνια.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κος Δ. Λουκάς, μέλη του Σωματείου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ), μέλη της «Παρέμβασης Νέων Δήμου Φαλαισίας», απλοί πολίτες, τρίτεκνοι, και νέοι της περιοχής που σε πείσμα των καιρών επιδιώκουν την παραμονή και δραστηριοποίηση στον τόπο τους.

Θυρίδα Ν.Ε. Πελοποννήσου Ι

Σχόλια