Παρασκευάς Καραθανάσης κατά πάντων.... στην Μεγαλόπολη

ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ούτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δε μπορούν να ξεφύγουν από τη λογική του «επηρεάζω και εξουσιάζω». Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η στάση τους που είναι μεροληπτική.
Δεν είναι δυνατόν τη μια πλευρά να την εκθειάζουν και να μη βρίσκουν σε αυτή κάτι το μεμπτό και την άλλη πλευρά να την αναθεματίζουν και να την παρουσιάζουν σαν το μεγαλύτερο κακό που χτύπησε τον τόπο.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνεται άφεση αμαρτιών στα «έργα και ημέρες» του κ.Τσιριγώτη και πως πολεμούν και απαξιώνουν καθετί θετικό της Αρχής του κ.Μπούρα. Δεν κατανοώ γιατί χτυπούν τόσο λυσσαλέα την Παρεμβατική. Μήπως επειδή δεν την ελέγχουν και δεν μπορούν να επηρεάσουν τη στάση της;
Γιατί δεν καταλαβαίνω, να υπάρχουν έλεγχοι στα έργα της Δημοτικής Αρχής του κ.Τσιριγώτη να γίνονται επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή για ανύπαρκτα έργα, να επεμβαίνουν εισαγγελείς για υπερεκτίμηση του ερειπωμένου γηροκομείου της τάξεως των 3.700.000 ευρώ, να ελέγχεται η τηλεθέρμανση για κακοδιαχείριση και ο «Μεγαλόπολη FM 103,1» τα «Νέα της Μεγαλόπολης» και ο συνεργάτης τους κ.Ασημακόπουλος να τα περνούν όλα στα ψιλά. Αν στην θέση του κ.Τσιριγώτη ήταν ο κ.Μπούρας θα είχαν ξεσηκώσει επανάσταση.


Δεν μπορούν να τοποθετούνται στον ΧΔΒΑ και να έχουν τόσο ελλιπή στοιχεία και να αγγίζουν επιφανειακά το θέμα. Δεν μπορεί να μη στηλιτεύεται η στάση του κ.Τσιριγώτη, που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, με τα έγγραφα που έστελνε προς τη Νομαρχία και τα Υπουργεία και χαρακτήριζε τους κατοίκους βιομηχανικά εθισμένους που έτσι μπορούν να δεχτούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Και όταν αυτά έγιναν γνωστά, να αποποιείται τις ευθύνες λέγοντας πως ο συνεργάτης του κ.Γκιόλας, πλαστογράφησε την υπογραφή του. Γιατί δεν πήγατε στον εισαγγελέα κ.Τσιριγώτη; Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Δεν μπορεί ο Δήμος μας να έχει προσφύγει για το ΧΔΒΑ στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η προσφυγή του να γίνεται παραδεκτή, να είναι δηλαδή ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας που έχει προσφύγει κατά της χώρας του στην ιστορία του Ευρωπαϊκού θεσμού και να μην εκθειάζεται από κανέναν. Τόσο πωρωμένοι είναι;
Δε διανοούμαι να παρουσιάζεται η μεταμεσονύκτια δήλωση που απέσπασε η κα Δημητρακοπούλου από τον κ.Ρέππα, ο οποίος είπε ότι «όσο είναι αυτός, ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη δεν γίνεται», σαν επιτυχία και να πανηγυρίζει ανακουφισμένη λέγοντας «μένει να δούμε τι θα γίνει με το μικρό ΧΔΒΑ της ΔΕΗ ΑΕ για τα δικά της απόβλητα» Μα καλά δεν έχει αντιληφθεί η κα Δημητρακοπούλου ότι δε μιλάμε ούτε για μικρό, ούτε για μεγάλο ΧΔΒΑ, αλλά ότι ο Χώρος Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων είναι ένας, δηλαδή μια άδεια τέτοιου χώρου στα χέρια της ΔΕΗ ΑΕ.
Γιατί δε ρώτησε η κα Δημητρακοπούλου τον κ.Ρέππα αν η ΔΕΗ θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για δημιουργία τέτοιου χώρου στη Μεγαλόπολη;
Γιατί δεν τον ρώτησε, αν το υπουργείο Περιβάλλοντος αλλάζει τη χωροθέτηση που έχε δώσει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και δε συμπεριλαμβάνει μέσα τη Μεγαλόπολη;
Τέλος, δεν κατάλαβε τη δήλωση του κ. Δημάρχου, ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις Υπουργών, υπηρεσιακοί παράγοντες δουλεύουν με σκοπό τη δημιουργία ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη» δηλαδή πάνε να μας τον φορτώσουν από την πίσω πόρτα.

Αυτά δεν τα κατάλαβε η κα Δημητρακοπούλου, ή ήταν βαθιά τα μεσάνυχτα; Και αφού νοιάζονταν για όλα αυτά, που ήταν το 2006 όταν η Παρεμβατική καλούσε του πολίτες να διαμαρτυρηθούν για το ΧΔΒΑ; Πού ήταν ο Τσιριγώτης το 2007 που τους καλούσε ο Δήμος Μεγαλόπολης για το ίδιο θέμα; Ας μας πουν μια ενέργεια που έχουν κάνει τέλος πάντων.
Μόνο για το φωτοβολταϊκό πάρκο ξέρουν όλοι αυτοί να συντάσσονται μαζί με τον κ. Τσιριγώτη προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δηλαδή μόνο ένα θετικό έργο πρότεινε η ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή που δε ρυπαίνει, που δημιουργεί καθαρές θέσεις εργασίας, που έχει ανταποδοτικά, που μας εξασφαλίζει το δάσος, και αυτό το έργο τους πείραξε. Για όλες τις άλλες ενέργειες της ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα; Παράδειγμα, η μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 830 mw δεν πειράζει πουθενά; Γιατί δε διαμαρτύρονται γι’αυτή; Αλλά έτσι είναι, ότι δεν τους εξυπηρετεί προσπαθούν να το απαξιώσουν και να μηδενίσουν την προσφορά του. Μ’αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί και ο κ..Ασημακόπουλος να απαξιώσει την Παρεμβατική και την προσφορά της στον τόπο. Να μας ειρωνεύεται λέγοντας ότι νοιαστήκαμε αν θα πεθάνουν οι πιγκουίνοι στην Αρκτική. Αν αυτός δε μπορεί να αντιληφθεί τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει το παγκόσμιο οικοσύστημα που μέρος του είμαστε και εμείς, ας ακούσει τουλάχιστον την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Ας μας πει τι έχει κάνει ο ίδιος για τα κοινά τόσα χρόνια;
Αλλά μου φαίνεται ότι εδώ γίνεται ένας αγώνας της λήθης που επιθυμούν κάποιοι ενάντια ης μνήμης. Τους απαντάμε, λοιπόν ότι η ιστορική μνήμη είναι αυτή που θα μας διδάξει να αποφύγουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Τους λέμε ότι δεν πιστεύουμε ούτε τη ΔΕΗ και τον κ.Ζέρβο ούτε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την κα Μπιρμπιλή, ούτε τον κ.Ρέππα, ούτε κανέναν άλλο. Παραμένουμε υποψιασμένοι και τους τονίζουμε με πολλούς τρόπους ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποφύγουμε το ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη.
Τους δηλώνουμε ότι ο διακαής τους πόθος να επαναφέρουν τον κ.Τσιριγώτη στην εξουσία θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί ο λαός της περιοχής και κρίση και μνήμη έχει και δε θα επιτρέψει πισωγυρίσματα τέτοιου είδους.

Με ανήσυχους χαιρετισμούς

Παρασκευάς Καραθανάσης

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Bravo ston paraskeua...epitelous kapios ta leei ekso apo ta dontia...exoume kourasti pia apo afti tin radiofoniki parapliroforisi...kai kati allo as stamatisoun kapioi na dilonoun dimosiografoi kai pantognostes...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Siga Paraskeva. Mi ta les ekso apo ta dontia tha katapieis ti masela reee!!!
Kikirikouououou! Lalises mavre!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Re mpaaidia. Ti esti Paraskevas Karathanasis? Poios einai, ti kanei, ki apo pou krataei i skoufia tou? Prepei na einai poli energos poliris gia na katakeravnonei tous pantes fantazomai. Opoios kserei as mas pliroforisei ki emas tous asxetous!!!