Χειροτονία Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» Σπάρτης η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, νέου βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, Ηλείας κ. Γερμανό, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Κερκύρας κ. Νεκτάριο, Σύρου κ. Δωρόθεο, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τους Μητροπολίτες από την Εκκλησία της Βουλγαρίας, Βάρνας κ. Κύριλλο και Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Ελαίας κ. Θεοδώρητο και Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Προκόπιο (Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας).

Πλήθος λαού κατέκλυσε την εκκλησία για να αναφωνήσουν «ΑΞΙΟΣ» στο νέο Επίσκοπο μεταξύ των οποίων ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Φούρκας, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, Βουλευτές, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της Λακωνίας.
Πολύ μεγάλη προσέλευση παρατηρήθηκε από το λαό της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας, τον οποίο ποίμανε για 35 χρόνια ο νέος Επίσκοπος, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στον Επίσκοπο κ. Θεόκτιστο κατά την ημέρα της χειροτονίας του μεταξύ των οποίων ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, Γόρτυνος Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Τρικολώνων Γεώργιος Μπαρούτσας, Λαγκαδίων Ευστάθιος Κούλης, Τροπαίων Ιωάννης Παπασταματίου και πολλοί άλλοι, αλλά και από την ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου Κυπριάδου Άνω Πατησίων στην οποία υπηρέτησε τον τελευταίο χρόνο.


















http://mpazios.blogspot.com

Σχόλια