ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΔΕΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(26/8/2009)


ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΔΕΗ


Σε έγκλημα διαρκείας έχει μετατραπεί η αδιαφορία για τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Στη ΛΑΡΚΟ είχαμε σήμερα άλλο ένα τραγικό θανατηφόρο ατύχημα και τον τραυματισμό άλλων 3 εργαζομένων, το δεύτερο σε διάστημα μικρότερο του μήνα, αφού στις 2/8 είχε σημει-ωθεί άλλος ένας θάνατος εργαζομένου και ο τραυματισμός άλλων τριών.
Επίσης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, βρήκε τραγικό θάνατο ένας ακόμη νέος άνθρωπος, ανεκπαίδευτος οκταμηνήτης συμβασιούχος της ΔΕΗ.
Είναι μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων και των τραυματισμών από εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας.
Πόση ανοχή μπορούμε να δείχνουμε στα εγκλήματα αυτά; Να πεθαίνουν, να τραυματίζο-νται εργαζόμενοι, να μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών συναδέλφων μας στο όνομα των υ-περκερδών των εργοδοτών και να παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία;
Καταγγέλλουμε το διαρκές έγκλημα που συντελείτε σε βάρος των εργαζομένων.
Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει και να πάψει πια να ανέχεται την ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους εργασίας.
Τα συνδικάτα πρέπει να ξεσηκωθούν και να πρωτοστατήσουν, ώστε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα, που θα προστατεύουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στους χώ-ρους εργασίας.








ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6937 - 052880

Σχόλια