ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ 2009 - ΓΣΕΕ - Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ‏

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τρίπολη 20 - 8 - 2009

Να δώσουμε μαζικά, δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009, ώρα 6 μ.μ, Άγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι - ισσες
Στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα συνδικάτα κινητοποιούνται. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη 2009 στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.
Για μια ακόμη χρονιά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά με το πάγωμα των αυξήσεων, την κατάργηση επιδομάτων, την εξαγγελία πρόσθετου φορολογικού πακέτου, την παραπέρα χειροτέρευση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ένταση των απολύσεων, την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και η εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατούν με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης σε πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η στάση των τραπεζιτών για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την απασχόληση (ρόλος ΟΑΕΔ, stage, τρίχρονα στους ΟΤΑ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο, κ.λ.π), με τα οποία αντί να στηρίζει τους ανέργους, χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού η κυβέρνηση προωθεί το χτύπημα στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, το πετσόκομμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Προετοιμάζει ν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών.

Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν για:

Αξιοπρεπές εισόδημα με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Πλήρη και σταθερή δουλειά - λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους - κατάργηση κάθε μορφής μαύρης και ελαστικής εργασίας, Ισχυρή Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση - Ακύρωση του αντιασφαλιστικών νόμων, όχι στο πετσόκομα των ΒΑΕ, Δημόσιος έλεγχος τιμών και των τραπεζικών επιτοκίων, Προσλήψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες - σχολεία - νοσοκομεία, Δημόσια δωρεάν Παιδεία - Υγεία, Ανατροπή των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, φτηνές και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες.

Για το συνδ. κίνημα η ανατροπή και ο περιορισμός των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το αδιέξοδο στην οικονομία με την υπέρμετρη και με κάθε μέσο επιβάρυνση των μισθωτών απαιτεί την αποφασιστική, αγωνιστική μας απάντηση.
Να δώσουμε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να σταματήσουμε την επίθεση στα δικαιώματά και τις κατακτήσεις μας.
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στο αγωνιστικό ραντεβού της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ και θα δρομολογήσει λεωφορείο για την Θεσ/κη. ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους του Νομού μας να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Αναχώρηση: Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 7:30 π.μ από Μεγ/λη & 8:30 π.μ από Τρίπολη. Επιστροφή: Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου το πρωί από Θεσ/κη.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σχόλια