Ένας χρόνος λειτουργίας του Προγράμματος Ανακύκλωσης Χαρτιού

"Τον Ιούλιο του 2008 ξεκίνησε, για πρώτη φορά στην πόλη της Μεγαλόπολης, πιλοτικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού, με διαλογή όλων των ειδών χαρτιού που δεν περιέχουν υπολείμματα τροφών ή άλλων ουσιών, σε ειδικούς (μπλε) κάδους που τοποθετήθηκαν σε αρκετά σημεία της πόληs

Η πιλοτική προσπάθεια έγινε με σκοπό την εξοικείωση των δημοτών μας στην ιδέα της ανακύκλωσης, που αποτελεί παγκοσμίως έναν αποτελεσματικό τρόπο εξοικονόμησης πρώτων υλών και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέσα σε έναν χρόνο συλλέχθηκαν συνολικά περίπου 115 τόνοι χαρτιού, που μεταφέρθηκαν σε επιχείρηση επεξεργασίας χαρτιού, που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης. Η συγκεκριμένη ποσότητα μαρτυρεί ότι η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και δημιουργεί την προοπτική ευρύτερης ανάπτυξης της ανακύκλωσης στον τόπο μας.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, με βάση αυτά τα θετικά στοιχεία συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του Προγράμματος Ανακύκλωσης Χαρτιού, σε εβδομαδιαία βάση με απορριμματοφόρο που συλλέγει το χαρτί από τους μπλε κάδους, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη τις πρωινές ώρες και κάθε Παρασκευή μετά τις 12:00, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την τοποθέτηση και άλλων μπλε κάδων σε σημεία που θα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της πόλης, αλλά και των υπόλοιπων τοπικών διαμερισμάτων.

Από το δήμο συνίσταται στους πολίτες να απορρίπτουν στους μπλε κάδους μόνον χαρτί και όχι άλλα απορρίμματα, γιατί η ανάμιξη του χαρτιού προς ανακύκλωση με άλλα υλικά καθιστά αδύνατη την επεξεργασία του.

Σημειώνεται τέλος ότι στο άμεσο μέλλον, πρόκειται να ενεργοποιηθούν, Προγράμματα Ανακύκλωσης και άλλων υλικών, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος από την Ανακύκλωση."


http://kalimera-arkadia.blogspot.com

Σχόλια