Οργή στην μπλογκόσφαιρα για Σανιδά

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των bloggers στην γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά σύμφωνα με την οποία τα blogs δεν καταλαμβάνονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που προβλέπει το άρθρο 19 του Συντάγματος.Η πρόταση για την άρση του απορρήτου και της ανωνυμίας των χιλιάδων blogger έγινε δεκτή με οργή, ειρωνείες αλλά και απειλές για αποκαλύψεις κρουσμάτων διαπλοκής και διαφθοράς.Κάναμε μια «βόλτα» στην ελληνική «μπλογκόσφαιρα» και σας μεταφέρουμε μερικά σχόλια που γράφτηκαν μετά την γνωμοδότηση Σανιδά.

Το Πρέζα TV γράφει ότι η γνωμοδότηση Σανιδά «συνεπάγεται με φίμωση των ελεύθερων φωνών, περιορισμό της γνώμης και της έκφρασης και λογοκρισία». Το blog εκτιμά ότι «τσούζει τους πάντες το ότι τα blogs και οι ελεύθερες φωνές που υπάρχουν στο Internet δεν πληρώνονται από πουθενά και ούτε γράφουν κατά παραγγελία». Καλεί δε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.

Το Troktiko θεωρεί ότι η γνωμοδότηση Σανιδά δεν μπορεί να γίνει «πράξη». Ο Σανιδάς πριν φύγει έπρεπε να κάνει μια γνωμοδότηση - δώρο στην κυβέρνηση που την στήριξε σε όλες τις υποθέσεις της. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της με τους «κουμπάρους», την siemens, τον Ζαχόπουλο, τα ομόλογα κ.α και τώρα επειδή διαβλέπει από που έρχεται ο κίνδυνος κάνει μια απλή γνωμοδότηση. Τίποτα παραπάνω. Μια εκδούλευση του Σανιδά ήταν. Μια τρύπα στο νερό. Στο καλό από αύριο και να μας γράφει.

Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

Σχόλια