ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ‏

Τρίπολη 24 - 4 - 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης» της κυβέρνησης που ανακοίνωσε η Υπουργός Απασχόλησης, για την ανεργία και τους ανέργους είναι μία «φούσκα» προεκλογικών υποσχέσεων προς τους ανέργους, στους οποίους προσφέρει ρουσφέτια, μερική, προσωρινή, ελαστική απασχόληση και ακόμα περισσότερα ανασφάλιστα και κακοπληρωμένα προγράμματα stage.
Στους μόνους που απευθύνεται το κυβερνητικό σχέδιο δράσης για την ανεργία είναι οι επιχειρήσεις, στις οποίες εξασφαλίζει μεγάλες και δωρεάν χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία ανακυκλούμενων και επισφαλών - ελαστικών θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα έκανε το δικηγόρο των επιχειρήσεων που μειώνουν το ωράριο εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των μισθών, τώρα έρχεται επιπλέον και να χρηματοδοτήσει αυτή την αντεργατική πρακτική τους.

Αυτό που χρειάζεται τώρα, δεν είναι να πλουτίσουν και πάλι με δημόσιο και κοινοτικό χρήμα κάποιοι επιτήδειοι και κάποια κυκλώματα που λυμαίνονται επί χρόνια τους πόρους που διατίθενται για την απασχόληση, αλλά να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την πραγματική στήριξη των ανέργων, όπως:

· Δραστική αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και άμεση προώθηση 100.000 προσλήψεων στην υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιβάλλον, κοινωνική και πολιτική προστασία.
· Δραστική μείωση του ωραρίου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών.
· Ουσιαστική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
· Απαγόρευση των απολύσεων εργαζομένων.
· Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού και χορήγησή τους χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους.
· Ειδικά μέτρα για την κοινωνική στήριξη των ανέργων και για την ασφαλιστική τους κάλυψη για σύνταξη και υγεία καθόλο το διάστημα της ανεργίας τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι άνεργοι θέλουν δουλειές και ανθρώπινα επιδόματα ανεργίας και όχι να τους παρουσιάζονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες.



Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Αρκαδίας

Σχόλια