Υποχρεώνουν μαθητή της Γ’ Λυκείου να επιστρέψει στην Α΄ τάξη



Απίστευτo… Mαθητής της Γ΄ Λυκείου λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει το μηχανογραφικό του, υποχρεώνεται με δικαστική απόφαση να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου λόγω... απουσιών.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν το Λύκειο Λευκίμμης ανακοίνωσε στο μαθητή, ότι μένει στην ίδια τάξη από απουσίες.
Οι γονείς του προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, καθώς το παιδί νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, ο 17χρονος νοσηλευόταν με μονοπυρήνωση των λεμφαδένων στο νοσοκομείο Κέρκυρας και παρ’ όλα αυτά δεν είχε ξεπεράσει το σύνολο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών που προβλέπει ο νόμος, για να μείνει στην ίδια τάξη.
Το δικαστήριο αποφάσισε να μην εκτελεστεί προσωρινά η απόφαση των καθηγητών και ο μαθητής προβιβάσθηκε στη Β΄ Λυκείου και στη συνέχεια στη Γ' Λυκείου.
Δύο χρόνια μετά λοιπόν και ενώ ο μαθητής είναι τελειόφοιτος, εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, που... ξαναστέλνει τον μαθητή στην Α΄ Λυκείου!
Τώρα πια το… μπαλάκι έχει πάει στους «υπεύθυνους» του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι και πρέπει να αποφασίσουν για την ζωή, τα όνειρα και το μέλλον του 17χρονου παιδιού.

Σχόλια