ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
www.pvalasopoulos.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»


Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας βρέθηκε το διάστημα από 3-6 Φεβρουαρίου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, συμμετέχοντας στην πρώτη συνάντηση εκπροσώπων εννέα ευρωπαϊκών πόλεων, που μετέχουν στο δίκτυο Net topic, του προγράμματος URBACT II . Στο πρόγραμμα αυτό, μετέχουν δήμοι που βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως αυτό του Μπιλμπάο, της Βαρκελώνης, του Παρισιού, του Μάντσεστερ, του Μιλάνου κ.α. ευρωπαϊκών πόλεων.
Στόχος του προγράμματος, είναι η ανασυγκρότηση αυτών των δήμων κατά την μεταβιομηχανική εποχή, η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων από την εγγύτητα τους σε μεγάλα αστικά κέντρα-όπως η δημιουργία αγορών και θέσεων εργασίας, χωρίς την μεγάλη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού- , η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους καθώς και η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών . Σκέψου πράσινα – thingink green- , είναι το σύνθημα των ευρωπαίων πολιτών, αλλά και πολιτικών.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο έτη ,με ανά εξάμηνο συναντήσεις παρακολούθησης της προόδου των εργασιών , μια εκ των οποίων θα διοργανωθεί και στην Αθήνα, ενώ στο τέλος του οι συμμετέχοντες δήμοι θα μπορούν να εντάξουν αντίστοιχα τεχνικά έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από την ευρωπαϊκή επιτροπή.


Τρίπολη 16 Φεβρουαρίου 2009
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟ EMAIL

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
στηριζουμε ολοι παναγιωτη βαλασοπουλο