Διεθνές ρεζιλίκη...

...για την Ελλάδα μέσω του site του bbc που γράφει:

Δραπέτευση φυλακισμένου επαναλαμβάνει τους κλονισμούς στην Ελλάδα

Δύο από τα πιο επικίνδυνα άτομα της Ελλάδας οργάνωσαν
μια τολμηρή διαφυγή με ελικόπτερο από φυλακή υψηλής ασφάλειας της Αθήνας για τη δεύτερη φορά μέσα σε τρία έτη.
Ο τμηματικά, οπλισμένος ληστής και απαγωγέας Βασίλης Παλαιοκωστας και ο αλβανός συνεργός του Alket Rizai ήταν ημέρες μακριά από τη δοκιμή για τη διαφυγή τους το 2006.
Τραπήκαν σε φυγή από την φυλακή «κορυδαλλός» και μετά ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στη στέγη της φυλακής, και τους έριξε μια σκάλα σχοινιών.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αργότερα βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε μια κύρια εθνική οδό. Ο δρόμος οδηγεί προς την κεντρική σειρά βουνών της Ελλάδας, μια περιοχή όπου ο Παλεοκωστας, 42, ήταν σε θέση να κρυφτεί με ατιμωρησία, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, λέει το Malcolm Brabant του BBC, στην Αθήνα.
Ο ανταποκριτής μας λέει ότι η απόδραση είναι μια μήνυση καταδίκης του συστήματος φυλακών της Ελλάδας.

Τρία έτη πριν και τα δύο άτομα κατόρθωσαν να δραπετεύσουν όταν προσγειώθηκε ένα πειρατευμένο ελικόπτερο στο κεντρικό προαύλιο του κορυδαλλού.
Σε εκείνη την περίπτωση, οι φρουρές απέτυχαν να αντιδράσουν, επειδή νόμιζαν ότι ήταν μια επίσκεψη από τους επιθεωρητές φυλακών.
Ο αρχιτέκτονας εκείνης της διαφυγής, αδελφός του Παλεοκωστα, Νίκος, έχει συλλήφθει και έχει φυλακιστεί, και είναι τώρα πιθανό να αντιμετωπίσει αυξανόμενη ασφάλεια.

Από: http://news.bbc.co.uk

Σχόλια