ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ‏

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Agsynergasia-eka.blogspot.com Τρίπολη 25 - 1 - 2009 ag.synergasia.eka@ gmail.com

Ανοικτή Επιστολή - Απάντηση
ΠΡΟΣ:
«Καθημερινά Νέα»
Αλήθεια σε ποιους απολογούνται και γιατί ;
Κύριε Διευθυντά,

Στην έγκριτη εφημερίδα σας, (αρ. φύλλου 5592/24&25-1-2009), δημοσιεύτηκε Ανακοίνωση του Ε.Κ.Αρκαδίας την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας καταθέτοντας την άποψη τους για την δημοσίευση από την εφημερίδα σας (αρ. φύλλου 5591/23-1-2009) απάντησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αρκαδίας σε Καταγγελία του Ε.Κ.Αρκαδίας.

Στην Ανακοίνωση του Ε.Κ.Αρκαδίας ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας, χωρίς λόγο, εξυφαίνοντας αστυνομικά σενάρια (δεν τα χαρακτηρίζουμε διαφορετικά), προσπαθούν να απολογηθούν και να επιρρίψουν «ευθύνη» σε πρακτική μέλους του Δ.Σ, χωρίς στοιχειώδεις αποδείξεις.
Πέρα όμως από αυτό προκύπτει το ερώτημα, γιατί ένοιωσαν την «ανάγκη» να προβούν στην έκδοση αυτής της Ανακοίνωσης αφού ήδη είχε δημοσιευτεί και μάλιστα όχι με ευθύνη του Ε.Κ.Αρκαδίας και γιατί παρά το σαφή απειλητικό περιεχόμενο της Ανακοίνωσης της Ε.Α.Υ.Αρκαδίας περί ποινικής δίωξης και στο Ε.Κ.Αρκαδίας δεν ένοιωσαν την ανάγκη να πουν κάποια πράγματα ;
Από την «ανάγκη» έκδοσης και το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης του Ε.Κ.Α, είναι φανερό, ότι δεν γίνεται να βαστά κάποιος «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» ή αλλιώς να είσαι και με τον «αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Κύριε Διευθυντά,
Γνωρίζοντας και κατανοώντας την τήρηση του «δημοσιογραφικού απορρήτου» σας καλώ, αν η σχετική επιστολή έχει φτάσει στην εφημερίδα σας από μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Α να το γνωρίσετε στο Προεδρείο του.

Με αφορμή την επιστολή μας αυτή θέλουμε να τονίσουμε για μια φορά ακόμη ότι το συνδ. κίνημα καταγγέλλει την ποινική δίωξη από συγκεκριμένους αστυνομικούς, σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν απαράδεκτη ενέργεια αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος μελών της ΚΝΕ από αστυνομικούς στην Τρίπολη τον Ιούνιο 2007.
Επίσης καταδικάζουμε και εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στις εφημερίδες «Καθημερινά Νέα», «Αρκαδικά Νέα» και «Ριζοσπάστης» που υπόκεινται σε δίωξη από τούς συγκεκριμένους αστυνομικούς γιατί κάλυψαν ή δημοσιοποίησαν τις παραπάνω ενέργειες, βάλλοντας εναντίον της ελευθερίας του τύπου.

Το συνδ. κίνημα με αποφασιστικό τρόπο, αντιστέκεται και αποκρούει φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού σε βάρος του λαού και της νεολαίας, σε βάρος της απρόσκοπτης λειτουργίας και του ρόλου του τύπου.
Κάθε απειλή και τρομοκρατική αυθαιρεσία σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των πολιτών, θα συναντά την αγωνιστική μας απάντηση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας

Κοινοποίηση: Τοπικά Μ.Μ.Ε. Τηλ. επικοινωνίας: 6937 - 052880

ΑΠΟ EMAIL

Σχόλια