Πάνω στις στάχτες τις Νότιας Αφρικής το πανηγύρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!

Τα βλέμματα όλων τώρα στράφηκαν στη Νότια Αφρική. Ξαφνικά λόγω του μουντιάλ ο κόσμος έμαθε πως υπάρχει και αυτή η χώρα, αλλά μόνο για τη μπάλα, και εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές μόνο για τη μπάλα και για κάτι στάδια ακούτε.
Λίγο πιο μακριά από τα πανηγύρια, που θα κρατήσουν μερικές μόλις μέρες τόσες όσες και το ενδιαφέρον όλων για τη Νότια Αφρική, η πλειονότητα των ανθρώπων ζει σε παραγκουπόλεις. Ήταν προτιμότερο να φτιαχτούν μεγάλα πολυτελή στάδια και η χώρα να φροντίσει για την εικόνα της προς τα έξω, παρά να εξασφαλίσει στέγη για τους φτωχούς κατοίκους της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ημερήσιο τους εισόδημα είναι 1 ευρώ την ημέρα! Σε...
πολλές περιοχές της χώρας η ύπαρξη νερού και ηλεκτρισμού δεν είναι αυτονόητη αλλά πολυτέλεια... Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει συνέπειες, τη βία, το έγκλημα, τη τρομοκρατία, το ρατσισμό πολλές φορές από το μαύρο προς το λευκό πλέον! Δεν πρέπει όμως να τους το χαλάσουμε... Έχουνε πανηγύρι! Κοιμούνται όπως πάντα όρθιοι!
Δεν πρέπει να παραλείψω να σας πω πως ο μέσος νοτιοαφρικανός δεν ζει περισσότερο από 49 χρόνια (εκτός αν έχει πεθάνει πιο πριν σε κάποια αιματηρή συμπλοκή...).

Όσο για τον Νέλσον Μαντέλα, αναγνωρίζω το έργο του αλλά στο σήμερα που είναι η φωνή του; Θα έπρεπε να είχε δηλώσει ανοιχτά την αντίθεση του στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική. Αντί για αυτό θα παρευρισκόταν στην τελετή για την έναρξη του Μουντιάλ, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος της εγγονής του ( σκοτώθηκε σήμερα σε αυτοκινητιστικό) και έτσι ο Μαντέλα δεν θα πάει.
Άντε, σας εύχομαι καλό πανηγύρι! Χοροπηδήστε εκεί σαν τα κατσίκια και ουρλιάξτε φωνάζοντας με πάθος "γκοοοοολ"! Καταναλώστε άφθονες μπύρες, πίτσες και πατατάκια! Ρευτείτε σαν γουρούνια και αν, κάπου ανάμεσα στον εμετό και στο κόψιμο ή μετά από όλα αυτά, θελήσετε να σκεφτείτε κάτι από τα παραπάνω κάντε το...

http://trupokarudos.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html

Σχόλια