Κλείνει η Χημική Υπηρεσία Τρίπολης

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:



«Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Δημοσίου, η πρόταση νέου Οργανισμού του Γενικού Χημείου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας. Η υπηρεσία λειτουργεί με δύο χημικούς, μια διοικητική υπάλληλο και μία καθαρίστρια. Τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο και άλλες δαπάνες) δεν υπερβαίνουν τα 1500€. Επειδή η υπηρεσία λειτουργεί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξυπηρετεί ήδη δύο νομούς, έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και τρίτου (του νομού Αργολίδας) και αντιμετωπίζει με εξαιρετική επιτυχία τις ανάγκες σε ευρύτερο φάσμα χημικών αναλύσεων, όσον αφορά τον προσδιορισμό πρόδρομων ουσιών και ναρκωτικών, αλκοόλης και νερών, αλλά και ανταποκρίνεται σε σειρά άλλων σημαντικών διοικητικών πράξεων.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται

Ο Αξιότιμος κ. Υπουργός:

- Είναι στις προθέσεις σας να διατηρήσετε ως αυτοτελές τμήμα τη Χημική Υπηρεσία της Τρίπολης, όπως αναλόγως προβλέπεται στην πρότασή σας για την Χημική Υπηρεσία της Λαμίας, η οποία επίσης λειτουργεί σε έδρα περιφέρειας;»


Πηγή:kalimera arkadia

Σχόλια