ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ;

Για μία ακόμα ημέρα αγανακτισμένοι πολίτες σε όλες τις μεγάλες πόλεις συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες διαδηλώνοντας κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του μνημονίου, αλλά και του πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα σε δραματικά αδιέξοδα.

Τι είναι όμως το κίνημα των αγανακτισμένων και τι εξυπηρετεί;

Πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησε από την Ισπανία (μετά τις Αραβικές χώρες) ΜΕΣΩ FACEBOOK ένα κίνημα διαμαρτυρίας για την γενική κατάντια. Γρήγορα αυτό το κίνημα ήρθε στην Ελλάδα και μετά εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη...
Ως εδώ όλα καλά!

Δημιουργεί όμως μεγάλη εντύπωση η προβολή και τα εύσημα που έλαβε από τα ΜΜΕ αυτό το κίνημα. Και φυσικά όλοι έχουμε καταλάβει ότι τα ΜΜΕ υπηρετούν το σύστημα που μας οδήγησε ως εδώ.
Όσοι αμφιβάλουν ας δουν γρήγορα γρήγορα το παρακάτω παράδειγμα:

Τον περσινό Μάιο, για αντίδραση στο μνημόνιο, σε όλες τις πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης Αλλά ο όγκος και το μήνυμά της «θάφτηκαν» κανονικά από τα ΜΜΕ, και όλοι πρόβαλαν τους δολοφονημένους της «Μαρφίν», με στόχο να φρενάρουν το λαϊκό σήκωμα

Όμως εδώ και μερικές μέρες οι πλέον ορκισμένοι εχθροί των λαϊκών συγκεντρώσεων διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα προβάλει περισσότερο το «κίνημα των αγανακτισμένων»! Πασχίζουν να αποδείξουν ότι «είναι κι αυτοί εκεί»! Ότι αγαπούν τους διαδηλωτές!

Από τον ΣΚΑΪ που πέρσι μεγαλοστελέχη του ζητούσαν την κατάργηση άρθρων του Συντάγματος για να τίθενται εκτός νόμου οι συναθροίσεις,
μέχρι το MEGA των γνωστών παπαγάλων, διωκτών των διαδηλωτών στα διόδια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα λιμάνια,
όλοι τους ομνύουν στο «κίνημα των αγανακτισμένων».

Τι έγινε ρε παιδιά;

Γιατί τα ΜΜΕ του συστήματος διαφημίζουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, τη μεταδίδουν ακόμα και ζωντανά, μας καλούν σε μαζική συμμετοχή, την ίδια στιγμή που έμμεσα ''γλύφουν'' σε κάθε εκπομπή τους το μνημόνιο, στο οποίο υποτίθεται ότι αντιδρούν οι διαδηλωτές;


Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι έγινε...



Οι έννοιες που προβάλλονται περισσότερο από την περασμένη Τετάρτη στα ΜΜΕ είναι δύο: "Αγανακτισμένοι" και "αυθόρμητο".
Το αποκορύφωμα ήρθε από τον κ. Πεταλωτή: Κι αυτός δήλωσε θαυμαστής των "αγανακτισμένων" και εμφανίστηκε οπαδός του "αυθορμητισμού" τους!

"Ζήτω" η αγανάκτηση λοιπόν, με μια όμως, προϋπόθεση: Ότι η αγανάκτηση δε θα οργανωθεί, δε θα έχει στόχευση, αλλά θα παραμείνει στην χώρα του… "αυθόρμητου". Σε αυτή την περίπτωση θα έχει στο πλευρό της από την κυβέρνηση και τη ΝΔ, μέχρι το MEGA και το ΣΚΑΪ.

Συμπέρασμα: Σήμερα, αφού τα "παιδιά" του συστήματος δεν μπορούν να αποτρέψουν την "αγανάκτηση", δίνουν όλο το βάρος τους ώστε να την ελέγξουν και να μην την αφήσουν να εξελιχθεί σε συντονισμένη μάχη ενάντια σε όσους και σε όσα προκαλούν την αγανάκτηση.

"Μείνετε… αυθορμήτως αγανακτισμένοι", συνιστούν στην πλατεία οι "φίλοι των αγανακτισμένων". Και επιμένουν: "Κρατήστε την αγανάκτησή σας μακριά από κάθε οργάνωση". Πρόσφατα μάλιστα γιουχάρισαν και πορεία της ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης της ΔΕΗ, που πέρασε από το σύνταγμα...

"Την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν «Αγανακτισμένοι πολίτες» στην Ελλάδα, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, διάβαζαν Αυριανή και αγαπούσαν τα ΜΑΤ του αξέχαστου Αρκουδέα. Μάλιστα είχαν αποκτήσει και κάτι σαν θεσμική ιδιότητα, κοινώς τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ στα τέλη των '80ς τους ανέφεραν ως μια υπαρκτή οντότητα. «Στο σημείο επενέβη ομάδα αγανακτισμένων πολιτών και η συγκέντρωση διαλύθηκε». Γενικώς στην Ελλάδα το φαινόμενο των αγανακτισμένων πολιτών θρέφεται κυρίως από τις διαθέσεις του κράτους και τις ορμές του παρακράτους" γράφει σε άρθρο του στο protagon.gr ο Κώστας Γιαννακίδης.

Και συμπληρώνω εγώ: "οι πλατείες που μπορούν να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν' αδειάσουν".


Οι ξύπνιοι της Ισπανίας

Οι Ισπανοί λοιπόν πιάστηκαν στον ύπνο, έκαναν πρόθυμα ότι εμμέσως τους διέταξαν τα πραγματικά και παγκόσμια αφεντικά, που βρίσκονται πίσω από την κουρτίνα.

Υπάλληλοι των οποίων είναι και οι "ανίκανοι" πολιτικοί ηγέτες που διορίστηκαν μέσω εκλογών. Έτσι, έγιναν προγραμματισμένοι "επαναστάτες" που υποτίθεται πως κάνουν ένα αυθόρμητο ξεσηκωμό σε όλη την Ευρώπη και σταδιακά σε όλο τον κόσμο, αλλά ουσιαστικά το μόνο που ίσως "πετύχουν" είναι να φύγουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και να έλθουν εκείνοι που με μία παγκόσμια διακυβέρνηση θα δώσουν "λύση".

Καπελωμένο το "αδέσμευτο" κίνημα των αγανακτισμένων, που αντιλαμβάνονται πόσο...
καπελωμένοι είναι, όσο αντιλήφθηκαν στις τόσες φορές που πήγαν και ψήφισαν πόσο καπελωμένη ήταν η ψήφος τους.

Απλά ξέπεσε και η μόδα των συνδικαλιστάδων και χρησιμοποιήθηκε ο υπερσυνδικαλιστής που λέγεται facebook.


Κορόιδο είναι, όποιος νιώθει καλά όταν τον χειροκροτούν επειδή πήγε το απόγευμα σε μια πλατεία.
Γιατί αυτοί που τον χειροκροτούν είναι αυτοί που του πετούν τα δακρυγόνα όταν απεργήσει. Αυτοί που του κόβουν το μισθό το επίδομα ανεργίας, τη σύνταξη. Αυτοί που τον αφήνουν αμόρφωτο.


Οι καιροί είναι περίπλοκοι. Το σύστημα είναι παντοδύναμο πλέον. Έχει διδαχτεί, έχει βγάλει συμπεράσματα και πριν πεινάσει μαγειρεύει. Έχει φροντίσει καιρό πριν να κάνει κιμά το μυαλό των ανθρώπων...

Καλά ξυπνητούρια!



Σχόλια