ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου του ΔΣ Γορτυνίας

Αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου του ΔΣ Γορτυνίας, ο κ. Πέτρος ΖΟΥΝΗΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



Κύριε Δήμαρχε,



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να με προτείνετε και εκλέξετε στη σημαντική αυτή θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπόσχομαι και δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να διευκολύνω:

• το δημοκρατικό διάλογο

• την ελεύθερη διατύπωση των ιδεών και των σκέψεων των δημοτικών συμβούλων

• την ενημέρωση των πολιτών για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

• την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

• την άμεση πρόσβαση των αιτημάτων και των αναγκών των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο



• τη σωστή προετοιμασία των συνεδριάσεων με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων

• τη δημιουργική σύγκλιση των απόψεων όπου αυτό είναι δυνατό

• τις παρατάξεις στο ρόλο τους



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Αναλαμβάνουμε σε δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας να οδηγήσουμε την Γορτυνία στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Μιας ανάπτυξης που για μας νοείται ως συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε όλα τα επίπεδα. Στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος.



Δηλώνω λοιπόν ενώπιόν σας στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.

Δηλώνω, ωστόσο, ότι δεν δεσμεύομαι και δεν υπακούω στους αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας.

Επίσης, ότι θα καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην αυτοδιοίκηση (αρ. 102, παρ. 5), την προστασία του περιβάλλοντος (αρ. 24, παρ.1), την παιδεία (αρ. 16, παρ. 4, 5), το δικαίωμα στην εργασία (αρ. 22, παρ. 1,2), την κοινωνική πολιτική (αρ. 21, παρ. 3,5,6) και τα δικαιώματα όλων χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων (αρ. 5, παρ. 2), να τηρηθούν στο ακέραιο».



Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι στο τέλος της θητείας μας να έχουμε επιτελέσει σημαντικό και ποιοτικό έργο για τον τόπο μας.





Καλή δουλειά και καλή επιτυχία.

Σχόλια