«Στούρνοι» οι Έλληνες μαθητές στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την έκθεση PISA του ΟΟΣΑ
«Στούρνοι» παραμένουν οι Έλληνες μαθητές σε σύγκριση με μαθητές πολλών άλλων χωρών του κόσμου, αφού σύμφωνα με την τελευταία έκθεση PISA του ΟΟΣΑ, παρά τη σχετική βελτίωσή τους στα μαθηματικά, στην κατανόηση κειμένου και στις φυσικές επιστήμες, οι επιδόσεις τους παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο!
Η έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη, πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια.Το 2009 αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις 470.000 δεκαπεντάχρονων μαθητών από 65 χώρες.
Η βαθμολογία των ελλήνων μαθητών στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου είναι 483, με μέσο όρο των 65 χωρών τους 493 βαθμούς, στις επιστήμες 470 με μέσο όρο 501 και στα μαθηματικά 466, με μέσο όρο 496.

Νέα ανερχόμενη δύναμη στην εκπαίδευση αναδεικνύεται η Κίνα. Οι κινέζοι μαθητές από τη Σαγκάη, οι οποίοι έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην έρευνα, υπερτερούν και στους τρεις τομείς που μελετήθηκαν, ενώ ακολουθεί η Νότια Κορέα.
Η επί σειρά πρωταθλήτρια Φινλανδία κατρακύλησε στην τρίτη θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι μαθητές από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ολλανδία.
Μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις τους παρουσίασαν μαθητές από χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις όπως η Γερμανία και η Πολωνία. Χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την έρευνα του 2000 εμφανίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία
Στο επίκεντρο της τελευταίας έρευνας του PISA τέθηκαν οι ικανότητες των μαθητών στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου.
http://www.protothema.gr/

Σχόλια