ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11 - 6 - 2010

• Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν με αποφασιστικό τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ.
• Καμιά προσπάθεια αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού δεν μπορεί να φιμώσει την φωνή και την αγωνιστική δράση των εργαζομένων.
• Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ενότητα, ένταση και αποφασιστικότητα.


Οι εργαζόμενοι από την Τρίπολη με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, εξέφρασαν με αποφασιστικό τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια των υπευθύνων της κυβέρνησης και της τοπικής ηγεσίας της, να...
εμποδίσουν την παρουσία των εργαζομένων σε μια απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και ειρηνική συγκέντρωση.
Αρνητικό γεγονός αποτέλεσε η προσπάθεια ευτυχώς πολύ λίγων - μεταξύ των οποίων κορυφαίος παράγοντας εργοδοτικού φορέα - οι οποίοι από ρόλο χειροκροτητή μετατράπηκαν τάχα «σε τιμητές της νομιμότητας» και «κοινωνικού αυτοματισμού».

Η παρεμπόδιση, ο αυταρχισμός και η αστυνομική βία επαναφέρει τις μνήμες μας σ’ άλλες εποχές, καταδικασμένες στην συνείδηση μας.

Καμιά προσπάθεια αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού δε μπορεί να φιμώσει την φωνή και την αγωνιστική δράση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι και το συνδ. κίνημα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενες αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του Νομού μας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Να απαντήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά με την παρουσία και δράση τους για την υπεράσπιση της μεγαλύτερης κατάκτησης μας, της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης που η κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας και όσα αποδέχτηκε στο Μνημόνιο επιχειρεί την διάλυση της και την υπονόμευση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.


Το Γραφείο Τύπου

Σχόλια