Οι εικόνες μιλούν εύγλωττα για την κατάσταση των πεινασμένων της Ζιμπάμπουε! Πετσόκοψαν τον ελέφαντα!

Για τους απλούς ανθρώπους του Δυτικού κόσμου είναι ένα λυπηρό θέαμα - ένας υπέροχος ελέφαντας πέθανε από γηρατειά. Αλλά για τους πεινασμένους της Ζιμπάμπουε, ήταν σαν θαύμα. Στο Gonarezhou, Εθνικό Πάρκο Ζώων, μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακάλυψή του, εκατοντάδες κόσμου χρησιμοποιώντας μαχαίρια κατασκευασμένα από τσίγκινα δοχεία και τσεκούρια, άρχισαν να κόβουν το κρέας του έξι τόνων ζώου.
Απίστευτες σκηνές πάλης εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια. Οι χωρικοί αγωνίστηκαν για να πάρουν κομμάτια σάρκας από το ζώο για να θρέψουν τις οικογένειές τους. Χρειάστηκε μόνο μια ώρα και 47 λεπτά για να μειωθεί ο ελέφαντας στο σκελετό. Κάθε μέρος χρησιμοποιήθηκε για τρόφιμα, ακόμα και τα αυτιά.
Τα οστά του 70 ετών ζώου ελήφθησαν για να βράστούν για σούπα και μέσα σε 24 ώρες δεν είχε απομείνει, τίποτα άλλο παρά μια αιματοβαμμένη λωρίδα στη γη.

Οι εικόνες είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστικές. Αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν τις τρομερές προσπάθειες για τους πολίτες της Ζιμπάμπουε για να επιβιώσουν.
Χθες, ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην πρώην βρετανική αποικία είναι «κρίσιμη» με 2.17εκατ. - το ένα τέταρτο του πληθυσμού - που απαιτούν επείγουσα επισιτιστική βοήθεια.

Κοινό: Άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε ένα λόφο, σε μικρή απόσταση για να παρακολουθήσουν τους άνδρες του χωριού που στρώθηκαν στη δουλειά...

Η Emma Kundishora του Ερυθρού Σταυρού, είπε: «Σε ορισμένα μέρη της χώρας, η επισιτιστική κατάσταση είναι τόσο κακή που πολλοί από τους εθελοντές και το προσωπικό μας δεν έχει ξαναδεί ποτέ».
Οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω αυτό το έτος μετά την κατάρρευση της γεωργίας που προκαλούνται από βίαιες συλλήψεις του Προέδρου Μουγκάμπε.
Η βροχή έχει καταστρέψειί, επίσης, τις καλλιέργειες του καλαμποκιού. Οι σοδειές θα παράγουν μόνο 500.000 τόνους φέτος, λιγότερο από το ένα τρίτο της ποσότητας που απαιτείται για τη διατροφή του έθνους.
Ο Φωτογράφος David Καγκελάριος δήλωσε: «Αμέσως μετά την άφιξη ενός χωρικού που εντόπισε το πτώμα περνόντας με ένα ποδήλατο, μέσα σε 15 λεπτά εκατοντάδες άνθρωποι είχαν έρθει από όλες τις κατευθύνσεις.Το πτώμα του ελέφαντα βρίσκεται ανενόχλητο σε θάμνους στο Gonarezhou Εθνικό Πάρκο

Μέσα σε λίγα λεπτά, πεινασμένοι χωρικοί φθάνουν στο σφάγιο
Στη συνέχεια το κρέας είτε καταναλώθηκε αμέσως είτε το αποξήραναν και το αποθήκευσαν για να το φάνε αργότερα. Υπήρχαν γιορτές στα γύρω χωριά για τα επόμενες δύο νύχτες.

ΠΗΓΗ

Σχόλια