Τούρκοι χάκερς ''χτύπησαν'' τον προαστιακό!

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

Θύμα τούρκων χάκερς έπεσε η επίσημη ιστοσελίδα του προαστιακού!Από νωρίς σήμερα το πρωί οι πολίτες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα προκειμένου να ενημερωθούν για τα δρομολόγια του προαστιακού αντί για πληροφορίες βλέπουν μηνύματα που έχουν αναρτήσει οι χάκερς οι οποίοι έχουν φροντίσει να επενύσουν και μουσικά το ''χτύπημά'' τους.Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στο τρήμερο της Καθαράς Δευτέρας όπου αρκετοί επιβάτες μετακινούνται με τον προαστιακό.Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο πρίν τη 1 το μεσημέρι και η σελίδα του προαστιακού εμφανίζεται πλέον κανονικά.


Πηγή: troktiko.blogspot.com

Διαβάστε την συνέχεια...

Προκλητικό δημοσίευμα της Χουριέτ κατά της Ελλάδας


Η Χουριέτ για άλλη μια φορά δημοσιεύει είδηση εναντίον της χώρας μας, κατηγορώντας και πάλι την Ελλάδα ότι βοηθάει τα μέλη του PKK.
Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι στο Κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο βρίσκουν στέγη δεκάδες μέλη του PKK, αλλά και πολλών άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Άλλη μια φορά φάνηκε η αλήθεια της τρομοκρατίας, που χτυπάει ακόμα και τους παράγοντες που τη στηρίζουν. Στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων επαναστάτησαν και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε Έλληνες αξιωματούχους. Το κέντρο υποδοχής μεταναστών, που χρησιμοποιείται από μέλη του PKK και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων για ένοπλες ασκήσεις και για πολιτικές αναπτύξεις, δεν έχει κλείσει ακόμη παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει, ότι μέλη της ΕΥΠ τις προηγούμενες ημέρες θέλησαν να κάνουν έλεγχο μέσα στο Κέντρο υποδοχής μεταναστών, στο πλαίσιο ερευνών για την εξιχνίαση της επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας με ρουκέτα.
Το ύποπτο δημοσίευμα συνεχίζει: «Η ρουκέτα RPG-7, με την οποία χτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία, χρησιμοποιείται συχνά από το PKK, γι' αυτό και οι ελληνικές Αρχές θέλησαν να κάνουν ελέγχους».
Σύμφωνα με το προκλητικό δημοσίευμα της Χουριέτ, τα μέλη του PKK έχουν ξεσηκωθεί και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτρέψει κανέναν έλεγχο.
Διαβάστε την συνέχεια...

Κέρδισε τον μαραθώνιο του σέξ αλλά πέθανε

Στοιχημάτιζαν οτι δεν θα αντέξει αλλά ο Sergey Tuganov ήταν αποφασισμένος να νικήσει.Ο 28χρονος Ρώσος κατανάλωσε ενα μπουκαλι viagra για να αντέξει τον 12ωρο μαραθώνιο.Οι γυναίκες είπαν στην αστυνομία οτι στοιχημάτισαν 4300 δολλάρια οτι ο νεαρός άντρας δεν μπορούσε να τις ικανοποιήσει.Τελικά μπόρεσε να κερδίσει το στοίχημα αλλά αμέσως μετά πέθανε.Καλέσαν το 166 αλλά ήδη ήταν πολύ αργά.Οι γιατροί ανακοίνωσαν οτι πέθανε απο την υπερβολική ποσότητα βιάγκρα.
Η ποσότητα που κατανάλωσε ήταν περίπου 30 χάπια.

Από: http://ventetta.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Γονιός πλάκωσε στο ξύλο δάσκαλο

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009
"Γονέας μαθητή του 2ου & 22ου δημοτικού σχολείου της πόλης των Σερρών πλάκωσε στο ξύλο δάσκαλο. Το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης (24/2) και όλα ξεκίνησαν μετά από καβγά μεταξύ δύο μαθητών της ΣΤ΄ τάξης. Τα δύο παιδιά καβγάδιζαν και ο δάσκαλος για να τους σταματήσει πήρε το ένα από τα δύο μέσα στο γραφείο του. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μαθητής βγαίνοντας από το γραφείο του δασκάλου είδε έξω από τα κάγκελα της αυλής τον πατέρα του και έτρεξε σε αυτόν. Στη συνέχεια ο γονιός μπήκε στο σχολείο και άρχισε να πλακώνει στο ξύλο τον δάσκαλό μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών. Στη συνέχεια κατέθεσαν μηνύσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Σερρών, Γιάννης Καραβασίλης τους κάλεσε στο γραφείο του και απέσυραν τις μηνύσεις"

Από: http://paideia-gr.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Ας δώσουμε μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα.

Καλπάζουσας μορφής διαγνώστηκε προ ολίγου σε 17χρονο κορίτσι από την Καρυά Λευκάδος.
Οι γονείς παρακαλούν όσους μπορούν να δώσουν αίμα ή αιμοπετάλια να μεταβούν άμεσα στο Νοσοκομείο Λευκάδας ή σε οπουδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.
Το όνομά της είναι Βλάχου Ελπίδα και νοσηλεύετε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ας δώσουμε όλοι μας μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα δεν μας κοστίζει τίποτα. Διαβάστε την συνέχεια...

Πήραμε άτυπη παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πρόστιμα και … χαλαρώσαμε

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009


ΠΑΓΩΣΕ» ΞΑΝΑ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Οι Δήμαρχοι θεωρούν ότι την ευθύνη φέρουν κάποιες υπηρεσίες της περιφέρειας και ότι αυτές ξεγέλασαν τον Αγγελόπουλο στην υπόθεση του «Καλογερικού»Έγιναν εκλογές στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων – Όλοι συμφώνησαν να συνεχίζει να … «τραβάει το κουπί» ο Κοτσιάνης

Φύλλο δεν κουνιέται για την υπόθεση των σκουπιδιών, εδώ και μέρες. Δεν αναφέρομαι στους κατοίκους του Παλλαντίου οι οποίοι παρακολουθούν πολύ προσεκτικά αυτή την υπόθεση και ήδη έχουν πάρει τα μέτρα τους, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων. Αναφέρομαι στην Περιφέρεια που εδώ και μερικές εβδομάδες, τηρεί απόλυτη σιγή ιχθύος. Εκεί που όλοι –με πρώτον τον Περιφερειάρχη- βιάζονταν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, ξαφνικά το θέμα «πάγωσε» και καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί, καρό τώρα…Βέβαια, για όλα υπάρχει κάποια εξήγηση. Η Κυβέρνηση γιατί … αγχώθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών; Διότι φοβήθηκε ότι θα «πέσουν» … τσουχτερά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χαθούν κονδύλια τα οποία η κάθε Κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιεί για να κάνει και να υπόσχεται έργα. Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο αυτό, η Κυβέρνηση … ανακάτεψε το σύμπαν! Κινητοποίησε τους Περιφερειάρχες, ζητώντας τους επιτακτικά να βρουν λύση, πριν τελειώσει το 2008. Κινητοποίησε και τους Δημάρχους, πιέζοντας τους ασφυκτικά, να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης, για κάθε περιοχή.Αυτό συνέβη και εδώ. Ο Αγγελόπουλος πήρε «πάνω του» αυτή την υπόθεση. Για ένα χρονικό διάστημα πήγαινε από δημοτικό συμβούλιο σε δημοτικό συμβούλιο και τους ενημέρωνε για τους δεματοποιητές. Παράλληλα, έβγαινε σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες και εξηγούσε γιατί αυτή είναι η καταλληλότερη λύση και γιατί πρέπει να βιαστούμε. Επίσης, δεχόταν στο γραφείο του, σε καθημερινή βάση, κάθε σχετικό ή … άσχετο που είχε να κάνει κάποια πρόταση για τα σκουπίδια.Ο Αγγελόπουλος θα είχε λύσει το θέμα αυτό, αν δεν είχε προκύψει ιδιοκτησιακό … μπέρδεμα με την έκταση που βρίσκεται η μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Τρίπολης. Εκεί είχε αποφασιστεί να πάει ο δεματοποιητής, όμως στην πορεία διαπιστώθηκε ότι αυτή η έκταση δεν ανήκει στο Δήμο, επομένως δεν μπορούσε εκεί να γίνει καμία παρέμβαση! Η λύση αυτή εγκαταλείφθηκε και περάσαμε στην «λύση Καλογερικού». Ενώ, ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Δημάρχους (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να πάνε εκεί τα σκουπίδια, προέκυψε πάλι πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης!Έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Επί της ουσίας, βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν. Και αυτό συμβαίνει διότι:„ Ούτε χώρος έχει βρεθεί για την εγκατάσταση δεματοποιητή των απορριμμάτων„ Επίσης, δεν έχει βρεθεί χώρος για την αποθήκευση αυτών των δεμάτων και„ Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν ανοιχτοί και να συνεχίζουν να λειτουργούν οι χωματερές, όχι μόνο στην Τρίπολη, αλλά σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας, που ουσιαστικά πρόκειται για σκουπιδότοπους που προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον.


ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Αυτό το οποίο είναι ανησυχητικό έχει να κάνει με την εντύπωση που υπάρχει ότι από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα ο κοινοτικός επίτροπος (5 Φεβρουαρίου) και μας έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουμε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και που μας έδωσε μία άτυπη παράταση για όλο το2009, έκτοτε δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη. Αντιθέτως, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι κάποιοι επαναπαύτηκαν και … παράτησαν το πρόβλημα στην τύχη του.


ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Όλα αυτά προβλημάτισαν και τους Δημάρχους της Αρκαδίας, χθες, κατά τη διάρκεια των εκλογών που έγιναν στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Οι Δήμαρχοι –τουλάχιστον αυτοί που πήραν το λόγο και μίλησαν- θεωρούν ότι την βασική ευθύνη για το νέο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην υπόθεση αυτή έχουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Για αφερεγγυότητα των υπηρεσιών μίλησε κάποια στιγμή ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Δαλιάνης, ο οποίος είναι της άποψης ότι ευθύνη δεν φέρουν ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε οι δήμαρχοι, αλλά κάποιες υπηρεσίες.«Πέσαμε θύματα παραπληροφόρησης από τις υπηρεσίες» είπε με τη σειρά του ο Δήμαρχος της Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας.Πιο σκληρός στην τοποθέτηση του ήταν ο Δήμαρχος Τροπαίων Γιάννης Παπασταματίου ο οποίος είπε ότι είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες να εισηγούνται τη λύση του «Καλογερικού» και μετά να προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησιακό. Είπε μάλιστα ότι ουσιαστικά «τον Περιφερειάρχη τον ξεγέλασαν οι ίδιες του οι υπηρεσίες, τον έκαναν … ρόμπα»!!!Οι Δήμαρχοι πήραν την απόφαση από εδώ και πέρα να ασκήσουν πιέσεις στον Περιφερειάρχη, προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να πιέσει τις υπηρεσίες του να λειτουργήσουν κατά αυτό τον τρόπο, ώστε να βρεθεί λύση.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
Αυτό πάντως το οποίο προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση που έγινε στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων είναι ότι τα πάντα κινούνται γύρω από το «Καλογερικό». Εναλλακτική λύση, δεν φαίνεται να υπάρχει. Ούτε καν ως σκέψη. Όλοι ξέρουν ότι αν πράγματι υπάρχει ιδιοκτησιακό πρόβλημα, τότε δεν μπορεί να πάνε εκεί τα σκουπίδια, έρευνα για εναλλακτική λύση δεν έχει γίνει. Από καμία πλευρά.
ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ουσία είναι ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο και αυτό σημαίνει ότι οι Δήμαρχοι πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Το θετικό στοιχείο είναι ότι χθες στις εκλογές του Συνδέσμου δεν υπήρξαν αντιπαλότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες για τις Εκλογές, ανάμεσα σε Δήμαρχους. Ήταν κοινή η απόφαση να συνεχίσει η ίδια Διοίκηση, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Τρίπολης Αλέξανδρο Κοτσιάνη και Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Δαλιάνη. Μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή υπήρξε μία αλλαγή, αφού ο Δήμαρχος Σκιρίτιδας Κώστας Κατσαφάνας είπε ότι ζήτησε κάποια πράγματα τα οποία δεν έγιναν και για αυτό το λόγο δεν θέλησε να είναι ξανά υποψήφιος. Στη θέση του εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Τροπαίων Γιάννης Παπασταματίου, ενώ μέλος της Ε.Ε. εκλέχτηκε και ο Δήμαρχος Φαλαισίας Γιάννης Φουσέκης.
Διαβάστε την συνέχεια...

Πολίτες βρήκαν βαρύ οπλισμό σε σκουπιδότοπο

Άλλη μια παράξενη είδηση βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την παντελή έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακής δυνατότητας της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας...Σε σκουπιδότοπο βρέθηκαν τα βλήματα που είχαν κλαπεί στις 27 Νοεμβρίου από στρατιωτική αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τα βλήματα όλμων ήταν πέντε, των 81 χιλιοστών, ενώ είχαν κλαπεί και δυο αντιαρματικά «Μίλαν».

Προσέξτε όμως ! Τότε δεν είχε ανακοινωθεί η κλοπή των δυο «Μίλαν»...!
Ο βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε σκουπιδότοπο, κοντά στη κωμόπολη Σάππες, μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, τοποθετημένα σε μαύρες σακούλες, εντός της συσκευασίας τους. Ο εντοπισμός τους έγινε από κατοίκους της περιοχής χθες το μεσημέρι...!Σκεφθείτε μόνο να μην τα έβρισκαν απλοί πολίτες αλλά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ! Θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνοι από αυτούς που τα έκλεψαν...Σύμφωνα λοιπόν με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΣ, η απώλεια των δυο τηλεκατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων Μίλαν, χωρίς το σύστημα εκτόξευσής τους, διαπιστώθηκε κατά τον διαχειριστικό έλεγχο που ακολούθησε στις αποθήκες μετά τη διάρρηξη και κλοπή.Η διαπίστωση έγινε περίπου δεκαπέντε ημέρες μετά την κλοπή και δημιουργεί ερωτηματικά γιατί δεν ανακοινώθηκε τότε.

Δεκαπέντε μέρες μετά διαπίστωσαν ότι είχαν κλαπεί δυο αντιαρματικά βλήματα !!!
Και σκεφθείτε μόνο ότι η κλοπή είχε γίνει πριν τα γεγονότα του Δεκέμβρη και από τότε τα όπλα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα...Το Νοέμβριο, η διάρρηξη διαπιστώθηκε όταν ο ελεγκτής δεν μπορούσε να βάλει τα κλειδιά του στα λουκέτα και σήμανε συναγερμό στο Δ΄ Σώμα Στρατού του Έβρου και στο «Πεντάγωνο». Αμέσως άρχισε έλεγχος και συστηματική καταμέτρηση σε όλες τις αποθήκες του στρατοπέδου, ενώ κλήθηκε και η υπηρεσία Σήμανσης της Αστυνομίας. Η καταμέτρηση του περιεχομένου της αποθήκης- όπου υπήρχε και πιο «ελκυστικός» οπλισμός- έγινε από ειδική επιτροπή. Ο πονοκέφαλος των αρμοδίων εντάθηκε όταν οριστικοποιήθηκε το έλλειμμα των 5 βλημάτων όλμων, από τους οποίους οι 2 είναι εκρηκτικοί και οι 3 φωτιστικοί.Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με ειδικούς στα όπλα, ο συγκεκριμένος τύπος βλήματος όλμων, σαν αυτό που είχε κλαπεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για «τυφλό χτύπημα» αν τυχόν είχε πέσει «σε επικίνδυνα χέρια». «Μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδια βόμβα μεγάλης ισχύος ή και να ριφθεί, πάλι με αυτοσχέδιο σωλήνα και χρήση επικρουστήρα, ως μικρού βεληνεκούς όλμος» λένε οι πυροτεχνουργοί.Το βασικό ερώτημα που προκύπτει αλλά δεν μπορεί να απαντηθεί είναι ο σκοπός της κλοπής των συγκεκριμένων όπλων...Θα αξιοποιούνταν από τις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ή θα κατέληγαν στο εξωτερικό από λαθρεμπόρους όπλων ;

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα στρατόπεδο δίπλα στα σύνορα...!!!!!!
Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή...

Από: http://parapolitiki.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Πρόθυμη «να φιλοξενήσει» την αντιπυραυλική ασπίδα η Αλβανία

«Η Αλβανία θα δεχτεί την πρόταση εγκατάστασης αντιπυραυλικού συστήματος, αν αυτό το ζήτημα τεθεί από την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο Ιtar Tass.Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων που αναφέρονται στην συνέντευξη του, ο κ. Μπερίσα διευκρίνισε ότι δεν έχει διατυπωθεί ακόμη σχετικό αίτημα από τις ΗΠΑ, όμως η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να απαντήσει «ναι»«Ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ (σε λίγους μήνες η Αλβανία αναμένεται να γίνει μέλος της συμμαχίας) και ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, η Αλβανία θα απαντήσει θετικά στο ζήτημα αυτό και η πράξη αυτή θα αποτελούσε τη συμβολή της χώρας μου στην παγκόσμια ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Μπερίσα

Από: http://hellasress.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Οι πολίτες μπορούν να ασκούν το δικαίωμά τους να μην πληρώνουν διόδια


Αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια Σκοτίνας-Τεμπών-Σκοτίνας ο εκπρόσωποςΤύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, υλοποιώντας τηνοδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία και ξεκαθαρίζει το νομικόπλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί μια χώρα μέλος να επιβάλλει διόδια.Συγκριμένα ο κ. Βιτάλης, καλώντας και το περιπολικό της Τροχαίας ΕθνικώνΔρόμων στα διόδια της Σκοτίνας, εξήγησε στους αστυνομικούς αλλά και στονεπόπτη της ιδιωτικής εταιρίας "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου" που εκμεταλλεύεταιτα διόδια, πως αρνείται να πληρώσει τα διόδια, δεδομένης της σχετικής οδηγίαςτης ΕΕ. Μιας οδηγίας που προβλέπει την ύπαρξη διπλής λωρίδας ανάκατεύθυνση κυκλοφορίας ως προϋπόθεση για την είσπραξη διοδίων.Σε σχετική της ανακοίνωση εξάλλου η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τοΥΠΕΧΩΔΕ να αποδεχθεί αμέσως τις συνθήκες που προκύπτουν από τηνευρωπαϊκή οδηγία 1999/62/EC και να καταργήσει τα διόδια που επιβάλλονταισε δρόμους που δεν έχουν διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, όπωςείναι πχ των Τεμπών και τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.Μέχρις εξάλλου το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδεχθεί πως δεν είμαστε... μπανανιστάν, αλλάχώρα της ΕΕ, οι πολίτες μπορούν να ασκούν το δικαίωμά τους να μηνπληρώνουν διόδια, όπου το δοβλέτι, επιμένει να λειτουργεί με όρους χαρατσιούτης τουρκοκρατίας.
Διαβάστε την συνέχεια...

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια στο 5ο Γυμνασίου Καλαμάτας. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου…

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας εντοπίσθηκε σε μαθήτρια του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Η μαθήτρια την περασμένη Παρασκευή είχε φύγει από το Σχολείο με ισχυρό πονοκέφαλο. Η 15χρονη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών εκτός κινδύνου, ενώ χθες το πρωί στο Σχολείο έγινε ενημέρωση για τη νόσο από τη διευθύντρια Υγείας, κα Κατερίνα Σπέτζουρα και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Σταματόπουλο.Παράλληλα έγινε και απολύμανση στους χώρους του Σχολείου για προληπτικούς λόγους, αφού ο τύπος της μηνιγγίτιδας που διεγνώσθη στη μαθήτρια του συγκεκριμένου Σχολείου δεν μεταδίδεται.Κλήθηκαν τα παιδιά του στενού της περιβάλλοντος και τους ζητήθηκε να είναι προσεκτικά και να πάρουν αντιβίωση, αν παρουσιάσουν συμπτώματα.Τέλος, δύο από τα παιδιά παρουσίασαν πονοκέφαλο, το ένα ..........του πέρασε αμέσως, ευτυχώς ήταν ένας συνήθης πονοκέφαλος και το άλλο είχε ίωση άλλης μορφής».Συμπτώματα και τρόποι μετάδοσης της νόσουΗ διευθύντρια Υγείας, κα Κατερίνα Σπέντζουρα, ανέφερε τα ακόλουθα: «Η νόσος μεταδίδεται με τα σταγονίδια, που μπορεί να μεταφερθούν είτε με βήχα, είτε με φτέρνισμα. Εκδηλώνεται τους μήνες της χειμερινής περιόδου σε άτομα εξασθενημένα είτε λόγω στρες, είτε άλλων παραγόντων. Τέλος, τα συμπτώματα είναι: Υψηλός πυρετός, εμετός, έντονος πονοκέφαλος, αυχενική δυσκαμψία και πολύ σπάνια εξανθήματα και σύγχυση».Βρίσκεται εκτός κινδύνουΣε επικοινωνία που είχε η Η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας κα Λ. Παπαγεωργίου με τους γονείς της μαθήτριας, την διαβεβαίωσαν ότι η 15χονη διέφυγε τον κίνδυνο και βρίκσεται κάτω από την κατάλληλη αγωγή.Σε αυτό βοήθησε πολύ το Νοσοκομείο Καλαμάτας με την έγκαιρη διάγνωση που έγινε, αλλά και η γρήγορη μετάβαση της μαθήτριας στο Γενικό Κρατικό Αθηνών
Διαβάστε την συνέχεια...

Από email

Πριν από λίγο ελήφθει ένα email που έλεγε πως Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ 340 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΝΑΝΤΙ 25 ΕΚ ΕΥΡΩ‏... Δεν ξέρω κάτι για το θέμα, θα το ψάξω όμως... Διαβάστε την συνέχεια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ‏

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
www.pvalasopoulos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Μεγαλόπολη βρέθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, σε εκδήλωση της τοπικής επιτροπής της Ν.Δ., όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην νομάρχης Αρκαδίας και νυν βουλευτής Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως, «είναι αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις, με λιγότερα λόγια, με περισσότερη δουλειά και κοιτάζοντας κατάματα τα προβλήματα κ τους Έλληνες πολίτες» .Επίσης την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος παρευρέθηκε στην
εναρκτήρια τελετή του πρώτου πολυθεματικού συνεδρίου του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπου κήρυξε την έναρξη του ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας , κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου παρευρέθηκε στο Μνημόσυνο των 212 Πεσόντων Πατριωτών στην περιοχή «Βίγλες» Μεγαλόπολης, αποτίωντας τον ελάχιστο φόρο τιμής, που Τους αρμόζει.


Τρίπολη,24 Φεβρουαρίου 2009
Παναγιώτης Βαλασόπουλος

Από: email Διαβάστε την συνέχεια...

panic-gr


Αν οι παραγωγοί του Prison Break δεν βουτήξουν τον Παλαιοκώστα για να τον κάνουν σύμβουλο αποδράσεων στην σειρά, θα είναι και πολύ χαϊβάνια...
Διαβάστε την συνέχεια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ‏

Ν.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΡΙΠΟΛΗ - Δεληγιάννη 8
ΤΗΛ. - ΦΑΞ: 2710 - 227181
synarkadias@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 ο Πρόεδρος του ΣΥΝ

Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ θα επισκεφθεί την Τρίπολη.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης στην πόλη μας

θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Από: email Διαβάστε την συνέχεια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής

Αριστεράς την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 στις 7:30 το βράδυ

στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης

με θέμα:

«Πολιτικές εξελίξεις - Άμεσοι στόχοι πάλης του ΣΥΡΙΖΑ ».


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσουν οι:

· Ρούντι ΡΙΝΑΛΝΤΙ, Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
· Γιάννης ΜΗΛΙΟΣ, Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.Στις 7:00 το βράδυ στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου
θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε


Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Από: email Διαβάστε την συνέχεια...

Αποζημίωση «μαμούθ» για θάνατο εργαζομένου

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Αποζημίωση 600.000 ευρώ επιδικάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στους συγγενείς τεχνίτη οχημάτων στις αστικές συγκοινωνίες που πέθανε από καρκίνο, γιατί εισέπνεε αμίαντο στο χώρο εργασίας του.
Ο εργάτης ο οποίος προσβλήθηκε από καρκίνο, ένα χρόνο πριν βγει στη σύνταξη εργαζόταν από το 1983 έως το 1992 στο Αμαξοστάσιο του Βοτανικού, με αντικείμενο τον καθαρισμό των φρένων των λεωφορείων στα οποία υπήρχε αμίαντος.
Το Μάρτιο του 1995, λόγω της μακροχρόνιας εισπνοής του αμιάντου, οι οποίες αιωρούνταν στο αμαξοστάσιο, προσβλήθηκε από καρκίνο στον πνεύμονα, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία αλλά στις 20 Σεπτεμβρίου δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.
Σύμφωνα με την απόφαση, «η εισπνοή ινών αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε χώρους όπου υπάρχει σοβαρότατες ασθένειες όπως αμιάντωση και ενδεχομένως καρκίνος των βρόγχων και των πνευμόνων».
Το δικαστήριο έκρινε ότι η εργοδότρια εταιρεία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων όπως μέτρηση του αμιάντου, περιορισμό με υγρές μεθόδους της διασποράς σκόνης στο περιβάλλον, ενημέρωση των εργαζομένων, κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και ενδύματα κλπ.
Άλλωστε έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που προσκομίστηκε στο δικαστήριο έδειξε πως με υπουργική απόφαση έχει απαγορευθεί η παραγωγή, πώληση και τοποθέτηση φρένων με αμίαντο από τις 10-2-1999
Διαβάστε την συνέχεια...

«Ιερή» παιδοφιλία σε ίδρυμα κωφαλάλων

Οι 67 πρώην μαθητές, που σήμερα είναι μεταξύ 50 και 70 ετών (ο νεότερος είναι 41 ετών), μιλούν με πόνο για τις τρομερές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας τους που τους έχουν σημαδέψει, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα φαινόμενο-μάστιγα για την Καθολική Εκκλησία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα με παρόμοια σκάνδαλα σε διάφορες χώρες. Τώρα αμαυρώνεται η εικόνα ενός ιδρύματος που για περισσότερο από έναν αιώνα θεωρούνταν πρότυπο και λαμπρό δείγμα φιλανθρωπίας. Στο ίδρυμα Αντόνιο Πρόβολο αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον τα κωφάλαλα παιδιά φτωχών οικογενειών από τις βορειοανατολικές περιοχές της Ιταλίας. Οι δάσκαλοι-ιερείς αναλάμβαναν τη μόρφωση των μαθητών και την ένταξή τους στην κοινωνία. ΔημοσιότηταΑπ ό,τι φαίνεται όμως, μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό «L Εspresso», έβαλαν στην άκρη τα καθήκοντά τους για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, εκμεταλλευόμενοι την αθωότητα αλλά και την ιδιαίτερα ευάλωτη θέση των συγκεκριμένων παιδιών. Οι καταγγέλλοντες περιγράφουν τον σωματικό και τον ψυχολογικό βιασμό τους για τουλάχιστον 30 χρόνια, από τη δεκαετία του 50 μέχρι το 1984. Διηγούνται τον τρόπο που οι ιερείς ασελγούσαν πάνω τους την ώρα της «εξομολόγησης», επωφελούμενοι από το γεγονός ότι η πόρτα της αίθουσας παρέμενε κλειδωμένη, το πώς συνέχιζαν την κακοποίηση στους κοιτώνες, στα ντους, στην κατασκήνωση, υποχρεώνοντάς τους δια της βίας σε κάθε είδους σεξουαλική πράξη. Αν τα απροστάτευτα παιδιά προέβαλλαν οποιαδήποτε αντίσταση, τότε έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες: ξυλοδαρμό, τιμωρίες και απειλές για κακούς βαθμούς. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ«Αυτό που πάθαμε να μη συμβεί και σε άλλους...»Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, λόγω της δημοσιοποίησης, ο επίσκοπος της Βερόνα μονσινιόρ Τζιουζέπε Τζέντι δήλωσε ότι το Ινστιτούτο υπάγεται διοικητικά στο Βατικανό και ότι ο ίδιος έχει λάβει γνώση μόνο κάποιων αόριστων κατηγοριών - παρότι οι καταγγέλλοντες έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι οι καταγγελίες ενδέχεται να είναι ένα είδος εκβιασμού, με στόχο οικονομικές αποζημιώσεις.Τα θύματα απαντούν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν οικονομικά αιτήματα και ούτε μπορούν να φθάσουν την υπόθεσή τους στα δικαστήρια, αφού όποιες εγκληματικές πράξεις συνέβησαν στο ίδρυμα έχουν πλέον παραγραφεί.«Το μόνο που θέλουμε», λένε, «είναι η απομάκρυνση των ιερέων, ώστε αυτό που πάθαμε εμείς να μη συμβεί και σε άλλους». Κάποιοι από αυτούς που κατονομάζονται ως θύτες εργάζονται ακόμα στο ίδρυμα, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί με άλλη έδρα και προσανατολισμό, καθώς πλέον ασχολείται κυρίως με την επαγγελματική εκπαίδευση νέων ανέργων υπό την καθοδήγηση λαϊκών. Εισαγγελική έρευνα. Το θλιβερό κεφάλαιο της παιδεραστίας πάντως δεν έχει κλείσει για την Εκκλησία. Σύμφωνα με το «Εspresso», η Εισαγγελία της Ρώμης ερευνά την πιθανότητα να υπάρχει δίκτυο παιδόφιλων ιερέων, μετά τα απανωτά κρούσματα με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς, ορισμένοι εκ των οποίων συνελήφθησαν και βρέθηκε στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό.ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ«Τα βράδια ερχόταν (ο ιερέας) στον κοιτώνα όπου κοιμόμουν με άλλους κωφάλαλους, με ξυπνούσε συχνά και με πήγαινε στο μπάνιο, όπου ασελγούσε πάνω μου ή αυνανιζόταν. Δεν το ξέχασα ποτέ», λέει ο Γκουίντο, ένας πρώην μαθητής, ενώ ο Τζιουζέπε -ένας εκ των κακοποιημένων- διηγείται πως ακόμη και σήμερα όταν συναντά τον βιαστή του στη Βερόνα νιώθει πολύ άβολα. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν αγόρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κορίτσια μπόρεσαν να ξεφύγουν από την κακοποίηση, η οποία μάλιστα λάμβανε χώρα ακόμη και κάτω από την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας του ιδρύματος.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΓΙΑ dimitra@pegasus.gr

Aπό: http://hellasress.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Μάχη στην αγορά των αεροσκαφών. Νέα δεδομένα λόγω Ομπάμα
Στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που, διά στόματος υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προανήγγειλε η κυβέρνηση, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αγορά πολεμικών αεροσκαφών. Αυτό διότι, όσον αφορά τις φρεγάτες και τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, επελέγη η οδός των απευθείας διαπραγματεύσεων με τη Γαλλία, που αφορά 6 φρεγάτες και 15 Super Puma.
Αν και, τυπικά, η διαπραγμάτευση δεν...εγγυάται αίσια κατάληξη και συμφωνία, στην ουσία το θέμα θεωρείται ότι έχει κλείσει. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να διαμηνύσει προς τη Γαλλία ότι η αγορά των αεροσκαφών Rafale δεν θα προχωρήσει, καθώς κρίνεται ασύμφορη. Η Γαλλία πήρε το κομμάτι που της αναλογούσε από την πίτα των ελληνικών εξοπλισμών. Το δικό της κομμάτι έλαβε και η Ρωσία, με τη συμφωνία για αγορά ρωσικών ΤΟΜΑ, η οποία επίσης βρίσκεται στην τελική ευθεία.Η διπλωματία των εξοπλισμώνΜε το Rafale να έχει τεθεί εκτός διαδικασίας, στη διεκδίκηση του τμήματος των εξοπλισμών που αφορά μαχητικά αεροσκάφη μένουν η Γερμανία με το Eurofighter, οι ΗΠΑ με το F-16 και το πέμπτης γενιάς JSF και, τέλος, η Σουηδία, με το Gripen. Η Γερμανία είδε το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει με την καταρχήν έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αγοράς Eurofighter να εξανεμίζεται, όταν αποφασίσθηκε να «παγώσει» η αγορά αεροσκαφών. Τώρα που το θέμα ανοίγει εκ νέου, με τον υπουργό Αμυνας να δηλώνει, μάλιστα, ότι εφόσον η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την εξοπλιστική ισορροπία με την Τουρκία θα πρέπει εντός του έτους να προχωρήσει σε παραγγελίες, στην εικόνα έχει προστεθεί ένας παράγοντας που διαφοροποιεί τα δεδομένα. Πρόκειται για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και τη νέα αμερικανική διοίκηση στην Ουάσιγκτον, καθώς και την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να αναθερμάνει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που δοκιμάστηκαν στη διάρκεια της θητείας Μπους στον Λευκό Οίκο. Η διπλωματία των εξοπλισμών είναι ένας καλός και γρήγορος τρόπος για να ενισχυθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη νέα αμερικανική διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μεϊμαράκης προετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Το εξοπλιστικό αναμένεται να είναι κεντρικό θέμα των επαφών που θα έχει πέραν του Ατλαντικού, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο καλλιέργειας του εδάφους για επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Ουάσιγκτον.
ΠΗΓΗ:Καθημερινή
Διαβάστε την συνέχεια...

Γάζωσαν το ελικόπτερο με σφαίρες και πήγε να πέσει μέσα στην πόλη-Προσγειώθηκε με μηδέν κηροζίνη στο ντεπόζιτο!

To τρύπησαν το ελικόπτερο οι αστυνομικοί!
Μιλάμε για ενέργεια που θα τίναζε στον αέρα όλη την περιοχή του Κορυδαλλού! Τρύπησε το ελικόπτερο και είναι ...γαζωμένο και μάλιστα πρόλαβε στο τσακ να προσγειωθεί στις Αφιδνες αφού δεν είχε άλλη κηροζίνη. Το ελικόπτερο παραλίγο να πέσει μέσα στην πόλη αν ο πιλότος δεν είχε την εμπειρία και την ψυχραιμία να το κρατήσει παρά τους πυροβολισμούς! Οι φύλακες δεν έχουν όπλα έτσι λένε. Άρα ήταν αστυνομικοί.Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Ότι μια απόδραση είναι...μέσα στους στόχους κάθε κρατούμενου. Αλλά δεν ρισκάρεις ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να ρίξεις πιστολίδι σε ελικόπτερο με κίνδυνο να καταρριφθεί και να πέσει στην πόλη. Μην ξεχνάμε που βρίσκονται οι φυλακές. Το σχέδιο όμως ήταν άλλο. Να πάνε στην Αράχωβα αλλά επειδή εκεί δεν υπήρχε ορατότητα αποφάσισαν να πάνε στο Πολυδένδρι και να φύγουν από εκεί. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι επικοινωνούσαν καθ'όλη την διάρκεια με τους συνεργούς τους.Από: http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_9771.html Διαβάστε την συνέχεια...

Ερώτηση Κεφαλογιάννη για το φωτοβολταικό πάρκο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Στην ταχεία εκδίκαση αιτήσεων ακύρωσης και προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και διοικητικά δικαστήρια, στην περίπτωση του φωτοβολταϊκου πάρκου ΔΕΗ Μεγαλόπολης αναφέρεται με ερώτηση του στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλιογιάννης.Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι το ζήτημα της ταχείας εκδίκασης αιτήσεων ακυρώσεως και προσφυγών στο ΣτΕ και στα διοικητικά δικαστήρια έπειτα από έκδοση αναστολής αποφάσεων της διοίκησης καθίσταται απολύτως αναγκαίο. Χαρακτηριστική η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί αναστολής της μεγαλύτερης πράσινης επένδυσης της ΔΕΗ (προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ) με την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο στα παλιά λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολης, κατόπιν αιτήσεως κυνηγών που ζήτησαν την προστασία του «θηραματικού πλούτου της περιοχής» επαναφέρει το ζήτημα της ταχείας εκδίκασης αιτήσεων ακυρώσεως και προσφυγών στο ΣτΕ και στα διοικητικά δικαστήρια έπειτα από έκδοση αναστολής αποφάσεων της διοίκησης.Ερωτά τους υπουργούς ο κ. Κεφαλογιάννης αν πρόκειται με πρόταση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης να καθορίσουν ρητές προθεσμίες εκδίκασης των υποθέσεων που αναστέλλονται με αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ εντός τακτής προθεσμίας που θα καθορίζει ο νόμος μη επιτρεπόμενης αναβολής της συζήτησης για οποιοδήποτε λόγω πλην ανώτερες βίας. Διαβάστε την συνέχεια...

Βλαβερές για την υγεία οι "διαδικτυακές κοινωνικές επαφές"

Η ανθρώπινη υγεία μπορεί να επηρεαστεί από τους διαδικτυακούς τόπους κοινωνικών συναναστροφών επειδή μειώνουν τις πιθανότητες για διαπροσωπική επαφή, υποστηρίζει ένας ειδικός. Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ Αρικ Ζίγκμαν, διαδικτυακοί τόποι, όπως το Facebook, που συστάθηκαν υποτίθεται για να ενισχύσουν τις κοινωνικές επαφές, καταλήγουν στο να απομονώνουν τους ανθρώπους. Την επισήμανση αυτή δημοσιεύει ο Ζίγκμαν στην επιστημονική επιθεώρηση Biologist, έκδοση του Ινστιτούτου Βιολογίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μία έλλειψη "αληθινής" κοινωνικής ζωής, που περιλαμβάνει διαπροσωπικές επαφές, ενδέχεται να έχει βιολογικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Και αυτό- προσθέτει ο ίδιος- αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως καρκίνος, εγκεφαλικό, καρδιαγγειακά νοσήματα και άνοια. Ο δρ Ζίγκμαν δηλώνει ότι από την έρευνά του προκύπτει ότι ο αριθμός των ωρών που οι άνθρωποι περνούν με διαπροσωπικές επαφές έχει μειωθεί δραματικά από το 1987 καθώς έχει αυξηθεί η χρήση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Και τονίζει ότι βλέποντας από κοντά κάποιον, επηρεάζεται το σώμα μας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει ότι επικοινωνούμε μέσω e-mail.

Από: http://news.ert.gr/ Διαβάστε την συνέχεια...

Επανεξελέγη η Αλέκα Παπαρήγα Γ.Γ του ΚΚΕ

Με την επανεκλογή, από τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, της Αλέκας Παπαρήγας στη θέση της Γενικής Γραμματέως, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του κόμματος. Παράλληλα υπερψηφίστηκαν τα δύο κεντρικά θέματα του Συνεδρίου, δηλαδή "ο απολογισμός του 17ου Συνεδρίου και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο" καθώς και "η αντίληψη του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Κυριακής από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, η νέα Κεντρική Επιτροπή που εξελέγη από το 18ο συνέδριο, στην πρώτη της συνεδρίαση επανεξέλεξε την κ. Παπαρήγα στη θέση της Γενικής Γραμματέως. Την ίδια ώρα, το συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε τα δύο κεντρικά θέματα, δηλαδή την εισήγηση της ΚΕ με θέμα : "Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο - Καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο", και το κείμενο με θέμα: "εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ- η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό". Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η συζήτηση που αναπτύχθηκε σε αυτό το σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο θέμα ήταν πλούσια και ώριμη. Υπερψηφίστηκε επίσης και η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου για τα οικονομικά του Κόμματος. Με βάση τα παραπάνω το Συνέδριο κατέληξε σε απόφαση και για τα δύο θέματα του Συνεδρίου, που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε την συνέχεια...

Διεθνές ρεζιλίκη...

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009
...για την Ελλάδα μέσω του site του bbc που γράφει:

Δραπέτευση φυλακισμένου επαναλαμβάνει τους κλονισμούς στην Ελλάδα

Δύο από τα πιο επικίνδυνα άτομα της Ελλάδας οργάνωσαν
μια τολμηρή διαφυγή με ελικόπτερο από φυλακή υψηλής ασφάλειας της Αθήνας για τη δεύτερη φορά μέσα σε τρία έτη.
Ο τμηματικά, οπλισμένος ληστής και απαγωγέας Βασίλης Παλαιοκωστας και ο αλβανός συνεργός του Alket Rizai ήταν ημέρες μακριά από τη δοκιμή για τη διαφυγή τους το 2006.
Τραπήκαν σε φυγή από την φυλακή «κορυδαλλός» και μετά ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στη στέγη της φυλακής, και τους έριξε μια σκάλα σχοινιών.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αργότερα βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε μια κύρια εθνική οδό. Ο δρόμος οδηγεί προς την κεντρική σειρά βουνών της Ελλάδας, μια περιοχή όπου ο Παλεοκωστας, 42, ήταν σε θέση να κρυφτεί με ατιμωρησία, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, λέει το Malcolm Brabant του BBC, στην Αθήνα.
Ο ανταποκριτής μας λέει ότι η απόδραση είναι μια μήνυση καταδίκης του συστήματος φυλακών της Ελλάδας.

Τρία έτη πριν και τα δύο άτομα κατόρθωσαν να δραπετεύσουν όταν προσγειώθηκε ένα πειρατευμένο ελικόπτερο στο κεντρικό προαύλιο του κορυδαλλού.
Σε εκείνη την περίπτωση, οι φρουρές απέτυχαν να αντιδράσουν, επειδή νόμιζαν ότι ήταν μια επίσκεψη από τους επιθεωρητές φυλακών.
Ο αρχιτέκτονας εκείνης της διαφυγής, αδελφός του Παλεοκωστα, Νίκος, έχει συλλήφθει και έχει φυλακιστεί, και είναι τώρα πιθανό να αντιμετωπίσει αυξανόμενη ασφάλεια.

Από: http://news.bbc.co.uk Διαβάστε την συνέχεια...

Πρόταση του Υπουργού να γίνουν 8ήμερες εκδρομές στα σχολεία!

Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί ο εγχώριος τουρισμός ο Κώστας Μαρκόπουλος θα εισηγηθεί να γίνουν 8ημερες οι 5νθημερες εκδρομές των μαθητών αν αυτοί επιλέξουν περιοχή εντός Ελλάδας.Με αυτό τον τρόπο θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα τονωθεί ο τουρισμός που αναμένεται να έχει μεγάλη κρίση μετά το οικονομικό κραχ αλλά και όλα όσα συνέβησαν πέρσι το καλοκαίρι. Οι μαθητές...πάνε τις πενθήμερες εκδρομές τους μετά το Πάσχα και αν επιλέξουν προορισμό εντός Ελλάδας θα έχουν δυο ημέρες επιπλέον συν μια μπόνους. Σύνολο 8 ημέρες.Όμως και τα πρακτορεία ταξιδίων θα κάνουν δώρο 3 επιπλέον ημέρες σε όσους επιλέγουν Ελλάδα και έτσι θα γίνουν και εκεί 8αημερα τα πακέτα.

Από: http://korfiatis.blogspot.com/ Διαβάστε την συνέχεια...

ΔΕΗ: Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε Κοζάνη - Φλώρινα


Κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στις περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας για να ελέγχει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της ΔΕΗ.
Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους, εξαιτίας της απουσίας αναγκαίων μέτρων κατά την εξόρυξη και επεξεργασία του λιγνίτη.
Εργαζόμενοι και κάτοικοι κάνουν λόγο για μια πληγή ανοιχτή εδώ και χρόνια, για την οποία όμως η πολιτεία αδιαφορεί. Όπως υποστηρίζουν, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν έχουν πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένες επιδημιολογικές μελέτες, μολονότι και αυτές -οι λίγες που έγιναν- αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αυξημένες ρινίτιδες, παιδικό άσθμα, πνευμονοπάθειες και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Η χώρα μας έχει καταδικαστεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Σ.τ.Ε. γιατί δεν προέβλεψε μείωση των συνεπειών στην υγεία των πολιτών από την παραγωγική διαδικασία (θεσμοθέτηση μειωμένου ωραρίου ή αυξημένης άδειας διακοπών), ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε πριν λίγα χρόνια και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά από προσφυγή του ιδρύματος Μαραγκοπούλου.
Σύμφωνα με το συνδικάτο «Εργατική Αλληλεγγύη» που εκπροσωπεί εργαζομένους στην πρώτη γραμμή της παραγωγής των ορυχείων και των ΑΗΣ, τρία είναι τα ζητήματα στα οποία η Επιχείρηση και η πολιτεία θα έπρεπε να δώσουν προτεραιότητα:
Κατασκευή μονάδος αποθείωσης στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Το έχει παραδεχτεί η ίδια η ΔΕΗ δια στόματος του προέδρου της κ. Αθανασόπουλου (σε συνεδρίαση του Ν.Σ. Κοζάνης στις 8/10/2007, όπου ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους για τη ρύπανση), ότι «ο συγκεκριμένος σταθμός παράγει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του θείου αλλά το κόστος κατασκευής μονάδας αποθείωσης κοστίζει ακριβά»! Άλλωστε ήταν και η κύρια αιτία που ήθελε η ΔΕΗ (στρατηγικός σχεδιασμός) να κλείσει το σταθμό το 2014 παρότι είναι σχετικά καινούριος.
Κατασκευή «κλειστού τύπου ταινιόδρομων» μεταφορά τέφρας (όπως στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και Μεγαλούπολης και όχι σκέπαστρα), από το Νότιο Πεδίο προς τον Άγιο Δημήτριο, από το Ορυχείο Καρδιάς προς τον ΑΗΣ Καρδιάς. Από τον ΑΗΣ Αμυνταίου προς το Ορυχείο Αμυνταίου και από τον ΑΗΣ Μελίτης προς το σημείο απόθεσης. Στην περίπτωση της Μελίτης η τέφρα δεν θάβεται σε ορυχείο ανακατεμένη με άλλα υλικά αλλά εναποτίθεται σε κάποιο χώρο πλησίον του σταθμού. Η κατασκευή των ταινιόδρομων κλειστού τύπου θα λύσει σοβαρά προβλήματα ρύπανσης, ειδικά στα χωριά που βρίσκονται δίπλα στους ταινιόδρομους. Τα έργα αυτά έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια, αλλά η κατασκευή τους προσκρούει στο κόστος κατασκευής.
Απαγόρευση με αποκλεισμό των παραβατών από την παραγωγική διαδικασία της διάστρωσης δρόμων και τομών των ορυχείων με ακατέργαστη τέφρα γιατί γίνονται μόνιμες εστίες ρύπανσης, αφού τα φορτηγά κινούνται συνεχώς πάνω στους δρόμους που είναι στρωμένοι με το ανθυγιεινό υλικό.
Διαβάστε την συνέχεια...

Πειρατεία σε ελληνικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Σομαλίας


Πειρατική επίθεση δέχθηκε το ελληνικό εμπορικό πλοίο «Σαντάλια» με σημαία Μάλτας, στα ανοιχτά της Σομαλίας. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 24 άτομα μέλη του πληρώματος, όλοι αλλοδαποί, μετέφερε κάρβουνο και είχε προορισμό τη Σλοβενία.Το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ότι πειρατές κατέλαβαν ελληνικό φορτηγό πλοίο στον Κόλπο του Αντεν, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που είχε μεταδώσει το BBC.
Το φορτηγό πλοίο δέχθηκε την πειρατική επίθεση ενώ έπλεε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο, το HMS Northumberland, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με το BBC, οι πειρατές ζήτησαν από τον καπετάνιο να προειδοποιήσει το HMS Northumberland να μην πλησιάσει.
Το HMS Northumberland μετέχει σε στόλο πολεμικών σκαφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή για την καταπολέμηση της πειρατείας.
Διαβάστε την συνέχεια...

Παραιτήσεις υπηρεσιακών παραγόντων ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης


Τις παραιτήσεις τριών υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης που προαναγγέλλει και διώξεις κατά παντός υπευθύνου. Παραίτηση της κυβέρνησης ζητά το ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός μετά τη μετάβασή του στις φυλακές του Κορυδαλλού σε δηλώσεις του είπε ότι έλαβε τις παραιτήσεις του κ. Φ.Βλάχου, ειδικού γραμματέα ασφαλείας του σωφρονιστικού συστήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, του κ. Απ.Οικονόμου, προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης και του κ.Καραμπέκιου, γενικού διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού.
Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί την παρούσα κατάσταση, πρόσθεσε ο κ.Δένδιας και όσοι εμπλέκονται θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ο εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την απόδραση, κατέληξε ο κ.Δένδιας.
Νωρίτερα, από την Κέρκυρα ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθώ αυτή την προσβολή. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όσο σκληρά και αν είναι».
Διαβάστε την συνέχεια...

Ισλαμικός νόμοςΈνα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί και σύμφωνα με τον νόμο, στο όνομα του Ισλάμ, το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί. Ο τρόπος της τιμωρίας που επιλέχθηκε είναι ένα αυτοκίνητο να πατήσει το χέρι του παιδιού.
Διαβάστε την συνέχεια...

Νέα κινηματογραφική απόδραση


Στις τρεις και μισή μετά το μεσημέρι ένα ελικόπτερο προσέγγισε το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Το ελικόπτερο παρέμεινε αιωρούμενο σε μικρό ύψος και από μία ανεμόσκαλα επιβιβάστηκαν σε αυτό ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριτζάι. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεσμοφύλακες προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δύο άνδρες με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων, ακούστηκαν δέκα περίπου πυροβολισμοί ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.
Πρόκειται για τη δεύτερη θεαματική απόδραση που επιχειρούν και επιτυγχάνουν οι δύο κατάδικοι. Προκαλεί δε εντύπωση πώς και τη δεύτερη φορά υλοποιήθηκε το ίδιο ακριβώς σενάριο. Πριν από τρία χρόνια στις 4 Ιουνίου είχαν αποδράσει χρησιμοποιώντας ελικόπτερο.
Η διοίκηση των φυλακών και κατά συνέπεια το υπουργείο Δικαιοσύνης αιφνιδιάστηκε για άλλη μία φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις ασφαλείας ακολούθησαν την πορεία του ελικοπτέρου και τελικά το εντόπισαν στην περιοχή του Καπανδριτίου.
Στο σημείο βρέθηκε και ο πιλότος, ο οποίος φορούσε κουκούλα και δήλωσε ότι έπεσε θύμα απαγωγής. Οι κακοποιοί για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν δύο τζιπ.
Διαβάστε την συνέχεια...

'Ενα μάθημα σε όλους τους δημοσιογράφους, τους «δημοσιογράφους», τους δημοσιοκάφρους και τους bloggers που επιθυμούν να δημοσιογραφούν…

Ηθικοί κανόνες στα ρεπορτάζ,ηθικά διλήμματακαι ανυπόστατα ρεπορτάζΆφωνοι έμειναν ενενήντα περίπου φοιτητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος «Ειδικά ρεπορτάζ» στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας όταν ο καθηγητής του Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος και πρόεδρος στη συνδρομητική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας σήκωσε μία φοιτήτρια που καθόταν στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου και την φίλησε στο στόμα.Ακολούθως ζήτησε από τους φοιτητές να καταγράψουν το περιστατικό και να το στείλουν άμεσα ως ρεπορτάζ στο μέσο που υποτίθεται ότι εργάζονταν. Μόλις είχε ολοκληρωθεί εκτενέστατη συζήτηση με θέμα «Ηθικοί κανόνες στο ρεπορτάζ, ηθικά διλήμματα, εισβολή στην ιδιωτική ζωή» και είχε αναλυθεί η ανάγκη να ερευνούν σοβαρά και να ψάχνουν σε βάθος οποιοδήποτε θέμα πριν το καταγράψουν για το μέσον όπου μελλοντικά θα εργάζονται.
Οι φοιτητές όντως κατέγραψαν αυτό που είδαν και ιδιαίτερα οξύ τρόπο καυτηρίασαν την πράξη του καθηγητή τους.
Ένας μάλιστα αποχώρησε επιδεικτικά από το αμφιθέατρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτό που συνέβη στη συμφοιτήτριά του.
«Ήρθε να λυτρώσει τα σεξουαλικά του βίτσια» έγραψε ο ένας, «σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια την ώρα του μαθήματος» έγραψε άλλος, «πείραμα με σεξουαλικές προεκτάσεις» συμπλήρωσε ο τρίτος…
Έγινε κυριολεκτικά ο χαμός…
Ο καθηγητής άκουγε όλο το φριχτό κατηγορητήριο ατάραχος.
«Σας έχω βγάλει και φωτογραφία με το κινητό μου» του φώναξε ένας φοιτητής, «δεν φοβόσαστε ότι αύριο θα είστε πρωτοσέλιδο;» τον ρώτησε…
Ο καθηγητής σηκώθηκε και αφού ευχαρίστησε τους φοιτητές του για τη συνεργασία, τους ανακοίνωσε ότι αν δεν είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και δεν ερευνούν αυτό που πρόκειται να γράψουν, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα περάσουν ποτέ το μάθημά του, δεν θα μπορέσουν να γίνουν ποτέ καλοί δημοσιογράφοι.
Και αμέσως άρχισε να τους απαριθμεί τα λάθη τους:
- Κανείς από τους φοιτητές-ρεπόρτερ δεν έκανε ρεπορτάζ.
- Κανείς δεν σηκώθηκε από τη θέση του να ρωτήσει το «θύμα» αν είχε κάποια σχέση με τον κ. καθηγητή, αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους, αν είχε προκληθεί ή είχε προκαλέσει τον καθηγητή.
- Κανείς φοιτητής δεν παρατήρησε ότι η φοιτήτρια «θύμα» ήταν ένα τελείως άγνωστο σε αυτούς πρόσωπό και προφανώς δεν την είχαν ξαναδεί ποτέ στο αμφιθέατρο της σχολής.
- Κανείς φοιτητής δεν πρόσεξε ότι αυτή η φοιτήτρια, όσο κι αν έμοιαζε νέα, ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερή τους.
- Επειδή η φοιτήτρια «θύμα» δεν γνώριζε κανέναν, δεν μιλούσε και με κανέναν, πράγμα ασύνηθες για φοιτητικό αμφιθέατρο.
- Κανείς από τους φοιτητές δεν σκέφθηκε ότι το θέμα που μόλις είχε αναλυθεί από τον καθηγητή είχε τίτλο «Ηθικοί κανόνες στη δημοσιογραφία» και ό,τι αυτό σημαίνει
.- Κανείς δεν ρώτησε τη συμφοιτήτρια που καθόταν δίπλα στο «θύμα» αν πρόσεξε κάτι ιδιαίτερο στη συμπεριφορά του «θύματος» ή την συμπεριφορά του καθηγητή.
- Κανείς δεν φρόντισε να ρωτήσει τον καθηγητή αν είναι σύνηθες γι αυτόν να καταφεύγει σε ανάλογες συμπεριφορές και αν αυτή είναι μία νέα διδακτική μέθοδος.
- Τέλος, κανείς δεν φρόντισε να μάθει γιατί επιτέλους διάλεξε αυτή τη φοιτήτρια και όχι κάποια άλλη… και, εν πάση περιπτώσει, αφού επρόκειτο να τον κάνουν πρωτοσέλιδο να του ζητήσουν να πει κι αυτός την άποψή του.
Το μάθημα τελείωσε.
Οι φοιτητές συζητούσαν μεγαλόφωνα για το περιστατικό.
Ο καθηγητής έπρεπε να αποχωρήσει γρήγορα από την αίθουσα γιατί το δίωρο της διδασκαλίας είχε τελειώσει.
Σηκώθηκε, μάζεψε τα πράγματά του από την έδρα, ζήτησε από τους φοιτητές ένα λεπτό ησυχία για να τους συστήσει τη γυναίκα του, που πρώτη φορά παρακολούθησε το μάθημά του…
Αφιερωμένο σε όλους τους δημοσιογράφους, τους «δημοσιογράφους», τους δημοσιοκάφρους και τους bloggers που επιθυμούν να δημοσιογραφούν…

Από: http://korfiatis.blogspot.com/ Διαβάστε την συνέχεια...

Μια υπέροχη πιτσιρίκα

H εφτάχρονη πιτσιρίκα πού πουλάει τά γλυκά στόν δρόμο της Δαμασκού καί ταυτόχρονα γράφει τά μαθήματά της (!) δέν άφηνε μέ τίποτε τόν Wasim Kheir Beik νά τήν φωτογραφήσει. Τελικά ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA πήρε αυτό πού ήθελε μέ φακό από 30 μέτρα απόσταση (μαζί καί τό πρώτο βραβείο γιά τό 2007 από τήν Ἐνωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων),
χαρίζοντας καί σέ μας τή θαυμάσια αυτή εικόνα μέ τά συγκινητικά μηνύματα...

Από: http://korfiatis.blogspot.com/ Διαβάστε την συνέχεια...

Eνα σφηνάκι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στη Δανία, όσοι κατανάλωναν δύο ποτά την ημέρα είχαν 40% λιγότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν έμφραγμα συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ. Μεγαλύτερες ποσότητες των δύο ποτών αυξάνουν τον κίνδυνο για πρόκληση πολλών παθήσεων. Η μέγιστη δόση ασφαλείας είναι τα δύο ποτά ημερησίως. Aυτό ήταν γνωστό και επιβεβαιώθηκε. Στην πρόσφατη μελέτη της Δανίας παρατηρήθηκε κάτι ακόμη πιο εκπληκτικό. H ποσότητα αυτή του αλκοόλ προσφέρει την ίδια καρδιοπροστατευτική δράση με εκείνη της τακτικής σωματικής άσκησης.

Από: http://anemos5.blogspot.com/ Διαβάστε την συνέχεια...

Αγόρασε φέρετρο για άμεση χρήση!


Ένας άντρας, από το Μαυροβούνιο, πήγε σε γραφείο τελετών αγόρασε ένα φέρετρο πήδηξε μέσα και αυτοπυροβολήθηκε!
Ο κύριος Milo Bogisic μπήκε στο γραφείο τελετών όπου αγόρασε με μετρητά ένα φέρετρο και ζήτησε από το προσωπικό να τον περιμένουν μέχρι να γράψει την αναγγελία του θανάτου του!Πήδηξε μέσα στο φέρετρο που μόλις είχε αγοράσει έβαλε ένα πιστόλι στο κρόταφο του και πυροβόλησε πριν προλάβουν οι υπάλληλοι του γραφείου να τον σταματήσουν!Οι γιατροί του... νοσοκομείου στην Podgorica κατάφεραν να τον σώσουν αφού η σφαίρα διαπέρασε το σαγόνι και την μύτη του χωρίς να αγγίξει τον εγκέφαλο του!«Είχε κάποια σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και δεν μπορούσε να τα επιλύσει για αυτό και θέλησε να δώσει τέλος στην ζωή του,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας!Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών δήλωσε πως δεν θα του επιστρέψει πίσω τα χρήματα.«Θα πρέπει να το κρατήσει αφού νομίζω ότι το φέρετρο θα το χρειαστεί κάποια ημέρα,» ανέφερε.

Εθνος
Διαβάστε την συνέχεια...

Διαβάστε την συνέχεια...

Προσοχή!

Πριν λίγες μέρες πήρα ένα email που έλεγε ότι σε ένα αμερικάνικο site γίνεται δημοσκόπηση για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική... Το θεώρησα ως ένα ακόμα χαζοemail κάποιας διαφημιστικής εταιρίας που μαζεύει emails, αλλά από ότι βλέπω το έχουν δημοσιεύσει πολλά blogs οπότε μπορεί να έκανα λάθος. Κάντε ότι νομίζετε σωστό.
ΜΠΕΙΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SITE ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η' ΟΧΙ.
ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!
ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 Διαβάστε την συνέχεια...

ΠΥΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ (πρώην) ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Διαβάστε την συνέχεια...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Δημοπρατείτε στις 10/3/2009 το εργο για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης των ακάθαρτων του δήμου Μεγαλοπολης.
Ο προυπολογισμός του έργου είναι 1170000 ευρώ.
Από: www.tee.gr
Διαβάστε την συνέχεια...

Θεμέλια από συμπιεσμένες πλαστικές σακούλες και μπουκάλια, δομικά υλικά από μπάζα, άσφαλτος και μόνωση με κομματάκια λάστιχου αυτοκινήτων


Νέα, πρωτοποριακά υλικά μικρού κόστους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον καθώς προέρχονται από ανακυκλούμενα υλικά εξετάζονται στα εργαστήρια. «Έχουμε δοκιμάσει στα εργαστήριά μας την αντοχή θεμελίων από πεπιεσμένες σακούλες, από πλαστικά μπουκάλια και καπάκια ακόμα και από υλικά που προέρχονται από καθίσματα αυτοκινήτων. Αυτά συμπιέζονται, συγκολλώνται και μπαίνει και οπλισμός. Μάλιστα, από τις δοκιμές προέκυψε ότι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Καρύδης, πρώην καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για κατασκευές επιτυγχάνονται δύο πράγματα: και έχουμε χαμηλότερο κόστος και δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον με απορρίμματα», συμπληρώνει ο ίδιος. Όπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτροχημικής του ΕΜΠ κ. Γιώργος Μπατής, «αυτήν την περίοδο γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίηση μεταχειρισμένων λάστιχων αυτοκινήτων σε πλακάκια, αντιθορυβικά πετάσματα και μονωτικά υλικά. Επίσης, εξετάζεται η ανακύκλωση των μπάζων, δηλαδή να τα κατακερματίσουν σε μικρά κομματάκια έτσι ώστε να ξαναφτιάξουν δομικά υλικά. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο αριθμός των συσσωρευμένων μπάζων που έχει κατακλύσει την ύπαιθρο». «Παλιά λάστιχα υπό τη μορφή τρίμματος μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν και στο ταρτάν των γηπέδων», λέει ο κ. Καρύδης.

Τσιμέντο από στάχτη χαρτιού
Σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες πρωτοποριακές λύσεις: Τσιμέντο από στάχτη ανακυκλούμενου χαρτιού, σύνθετα δομικά υλικά με στάχτη από φλοιό ρυζιού, σκυρόδεμα με προσθήκη ανακυκλωμένου ελαστικού αυτοκινήτων. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου είναι υπεύθυνη για το 5% της παγκόσμιας εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα και ως εκ τούτου, τέτοιες μέθοδοι μπορούν να μειώσουν τη χρήση του τσιμέντου στο σκυρόδεμα με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι συνολικές εκπομπές. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούνται υλικά τα οποία είναι δύσκολο να απορροφήσει η φύση. Ήδη από το 2003 σε ερευνητική εργασία του Πανεπιστημίου Πατρών εξετάστηκε το ενδεχόμενο της χρήσης ιπτάμενης τέφρας από την καύση λιγνίτη σε μεγάλους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας, ενός παραπροϊόντος που ο όγκος ξεπερνάει τα 13 εκατ. τόνους ετησίως. Σύμφωνα με την εργασία, η ιπτάμενη τέφρα που παράγεται στη Μεγαλόπολη θα μπορού σε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν.

Εξοικονόμηση ενέργειας
Οι έρευνες των επιστημόνων στρέφονται και προς μία ακόμα κατεύθυνση: στα υλικά τα οποία προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με την καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μαρία Φούντη, προς το παρόν ερευνώνται δομικά υλικά τα οποία απορροφούν τη θερμική ενέργεια του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και όταν ο καιρός κρυώνει, οπότε και αυξάνονται οι ανάγκες θέρμανσης, την αποβάλλουν. «Πρόκειται για τα υλικά αλλαγής φάσης- ανόργανα άλατα και παραφίνες- που αναμειγνύονται με δομικά υλικά. Με αυτήν την τεχνολογία έχουν κατασκευαστεί γυψοσανίδες οι οποίες πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν έχουν και χαμηλό κόστος. Ένα ακόμα προϊόν είναι τα δομικά υλικά με αερογέλη, που κοστίζουν ακριβότερα», λέει η κ. Μαρία Φούντη.

Από: http://www.tanea.gr
Διαβάστε την συνέχεια...

ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ Φ/Β ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ

Σε «θέση μάχης» στο Αμύνταιο κατά νέας λιγνιτικής μονάδας


Ζωγια Κουταλιανου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην εγκατάσταση και λειτουργία ιδιωτικής λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγού μονάδας στη Βεγόρα του Δήμου Φιλώτα Φλώρινας, αντιδρούν κάτοικοι, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και οινοποιοί της περιοχής. Η μονάδα έχει χωροθετηθεί μόλις δύο χιλιόμετρα από την πόλη του Αμυνταίου, δίπλα σε προστατευόμενες περιοχές «Natura».
Οι τοπικοί φορείς, που σκοπεύουν να προσβάλουν την αδειοδότησή της από το υπ. Ανάπτυξης, συνεδρίασαν χθες στον Δήμο Αμυνταίου για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οπως τονίζουν στην «Κ», η νέα ιδιωτική μονάδα θα πλήξει περιβαλλοντικά μια περιοχή όπου ήδη τα επίπεδα διοξειδίου του θείου, διοξειδίου του άνθρακα και μικροσωματιδίων υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια, εξαιτίας των δύο υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η χρήση των υδάτων της Βεγορίτιδας θα την υποβαθμίσει. Επιπλέον, επισημαίνουν, η νέα ιδιωτική μονάδα προβλέπεται να ιδρυθεί εν μέσω των Αμπελώνων Αμυνταίου και των αγροτουριστικών μονάδων της περιοχής.
Οπως σημείωσε, μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Κ. Θεοδωρίδης, η μονάδα αδειοδοτήθηκε έχοντας κατ’ αρχήν εξασφαλίσει την έκταση όπου θα κατασκευαστεί (700 στρέμματα δημοτικής γης). Ωστόσο, η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης ακυρώθηκε στο μεταξύ από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ως μη σύννομη, έπειτα από προσφυγή κατοίκων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλώτα. Μάλιστα, στο ΣτΕ εκκρεμεί η εκδίκαση τον ερχόμενο Ιούνιο της προσφυγής του επιχειρηματία κατά της ακύρωσης της παραχώρησης της δημοτικής έκτασης. Με σχετικό ψήφισμα, οι τοπικοί φορείς επαναλαμβάνουν και πάγια αιτήματά τους προς τη ΔΕΗ και την πολιτεία, ζητώντας να εκσυγχρονιστούν οι δύο υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες του Αμυνταίου με υποδομή αποθείωσης και φίλτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση, να μην επεκταθεί, όπως σχεδιάζεται, ο χώρος αποθέσεων του Ορυχείου Κλειδιού, κατά παράβαση της εγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης, να υλοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ για δημιουργία δεύτερου λιγνιτικού σταθμού στη Μελίτη Φλώρινας, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ανεργία, αλλά και να προκρίνει η δημόσια επιχείρηση φωτοβολταϊκό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, όπως στην περίπτωση της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Από: http://news.kathimerini.gr Διαβάστε την συνέχεια...

Ξαφνιάζει τους πάντες ο Δημήτρης Ρέππας


«ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;»!!!!Επίσης, βάζει «τέλος» στη σεναριολογία ότι θα φύγει από την Αρκαδία, για να πολιτευτεί στην ΑθήναΠραγματικά, ήταν εξαιρετική η συνέντευξη που πήρε ο Νίκος Γαργαλιώνης (εκδότης της εφημερίδας «Οδός Αρκαδίας») από τον Δημήτρη Ρέππα. Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε πολλά ερωτήματα. Οι απαντήσεις του μας «αναγκάζουν» σήμερα να ασχοληθούμε με αυτή τη συνέντευξη.Ουσιαστικά, κρατάμε δύο σημεία:„ Την απάντηση του για το αν θα συνεχίσει να πολιτεύεται στην Αρκαδία ή αν θα «μετακομίσει» σε άλλη εκλογική περιφέρεια και„ Τον σχολιασμό του για τα σενάρια περί συνεργασίας του Πέτρου Τατούλη με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ!Ο Ρέππας φάνηκε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα σενάρια που τον θέλουν να πολιτεύεται στην Αθήνα. Δεν θα του δώσουμε άδικο. Κάθε φορά που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές, βγαίνει στην επιφάνεια το ίδιο σενάρια, οι ίδιες φήμες. Χρόνια τώρα ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Και χρόνια τώρα ο Ρέππας διαψεύδει και ξαναδιαψεύδει όσα ακούγονται και λέγονται. Μα, καλά κάποιοι δεν έχουν βαρεθεί; Αυτή είναι η δική μας απορία.Εδώ και χρόνια, η στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» έχει κρατήσει μία σταθερή θέση και στάση, απέναντι σε αυτά τα σενάρια. Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι ο Ρέππας θα συνεχίσει να πολιτεύεται στην Αρκαδία. Όχι μόνο γιατί αγαπά την πατρίδα του, αλλά επιπλέον επειδή ξέρει πολύ καλά ότι εδώ δεν πρόκειται να τον απειλήσει κανένας, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν ως σήμερα.Είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν λόγο να αναπαραγάγουν αυτά τα σενάρια, αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάποιοι βολεύονται από αυτή τη σεναριολογία και προσπαθούν να την συντηρήσουν. Κάποιοι –ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ- πολύ θα ήθελαν ο Ρέππας να πάρει την απόφαση και να φύγει από την Αρκαδία. Βλέπουν όμως ότι αυτή η … χάρη δεν θα τους γίνει και συνέχεια διαρρέουν ότι θα πολιτευτεί σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.
Διαβάστε την συνέχεια...

Νέο δημαρχείο

Δήμαρχος: Άμεσα θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου δημαρχείου. υπάρχει εκτός του χορηγού κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και κονδύλι από τον Θησέα.
Επίσης έχουμε και την υπόσχεση του υπουργείου οικονομίας ότι θα επιχορηγήσει το έργο.
Από: "ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ" Διαβάστε την συνέχεια...

Νέο κτήριο δημαρχείου στην Μεγαλόπολη;Σύμφωνα με όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες σε συζητήσεις των ταξιτζήδων της Μεγαλόπολης, ο Δήμος Μεγαλόπολης πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο σύγχρονο κτήριο στον χώρο που σήμερα βρίσκεται η πιάτσα των ταξί. Εκεί θα στεγαστεί το δημαρχείο, το ειρηνοδικείο και άλλες δημοτικές υπηρεσίες.
Η κατασκευή -συμφωνά πάντα με όσα ακούγονται- θα γίνει με έξοδα ενός πλουσίου ομογενή από την Αμερική, που έχει Μεγαλοπολήτικες «ρίζες».


Το που θα μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί δεν έχει ακόμα καθοριστεί αλλά γίνονται συνεχώς συναντήσεις του δημάρχου με τους αυτοκινητιστές και μάλλον σύντομα θα καθοριστεί ο χώρος.

Επικρατέστεροι φαίνονται να είναι:
ο κάθετος προς την πλατεία μονόδρομος που έρχεται από Καλαμάτα (οδός: Π.Κεφαλά) και
ο παράλληλος προς την πλατεία δρόμος που έρχεται από την Καρύταινα ( λεωφόρος αρχαίου θεάτρου).

Να διευκρινιστεί ότι όσα γράφονται μπορεί να είναι απλώς φήμες…

Διαβάστε την συνέχεια...

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στην Εύβοια

Aπό το ΕΥΒΟΙΑ NEWS

Πρώτο θέμα στον τοπικό Tύπο σήμερα είναι η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών σε επαρχιακή πόλη της Εύβοιας. Όλα ξεκίνησαν από ένα τροχαίο μεταξύ ενός Αλβανού και μίας Ελληνίδας. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ήρθαν ενισχύσεις και έτσι πλακώθηκαν στο ξύλο κοντά στο κέντρο της πόλης.Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο η συνέχεια δόθηκε 5 ώρες αργότερα όταν...έξω από το σπίτι του Αλβανού πάρκαρε ένα άσπρο αυτοκίνητο με πέντε κουκουλοφόρους, δύο από τους οποίους κρατούσαν όπλα και έριξαν πυρ κατά ριπάς. Όσοι έβλεπαν αυτό το περιστατικό ταμπουρώθηκαν στα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τα σκάγια.Να πούμε ότι είχαμε και υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ άτυχος ήταν ένας Αλβανός που βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του τραυματίστηκε από τα σκάγια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από: http://press-gr.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Θεσσαλονίκη: Μαθητές κλείδωσαν τους καθηγητές τους


Τους 31 καθηγητές τους κλείδωσαν σε μια αίθουσα, οι μαθητές του 20ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο για την απόφαση- των καθηγητών- αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος σε δυο συμμαθητές τους και την αποβολή άλλων δυο, ως τιμωρία για τοιχοκόλληση αφισών με εξωσχολικές δραστηριότητες εντός του χώρου του σχολείου. Την απόφαση να «τιμωρήσουν» τους καθηγητές τους για αυτή τους την απόφαση έλαβαν 60 μαθητές της 3ης Λυκείου.
Διαβάστε την συνέχεια...

Γέννησε δίδυμα στα 15 της


Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν στη Μ. Βρετανία οι εγκυμοσύνες στην εφηβεία, αφού προτού η χώρα ξεπεράσει το σοκ της είδησης του παιδιού που φέρεται να έγινε πατέρας στα 13, μια 15χρονη γέννησε δίδυμα με πατέρα ένα 16χρονο συμμαθητή της.
Πρόκειται για τη Σάμι και τον Ντάνιελ που είναι μαθητές γυμνασίου και τον περασμένο Οκτώβριο έφεραν στον κόσμο δίδυμα αγόρια. Τα αδερφάκια γεννήθηκαν με πρόωρο τοκετό, εξαιτίας επιπλοκών στην εγκυμοσύνη της Σάμι και παραμένουν στο νοσοκομείο.
Οι δύο έφηβοι δηλώνουν ευτυχισμένοι που έγιναν γονείς και κανόνισαν τα παιδιά να μείνουν με τη μητέρα και τους γονείς της, μέχρι να βρουν δικό τους σπίτι για να εγκατασταθούν μόνιμα.
Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι οικογένειές τους είπαν ότι στηρίζουν πλήρως την απόφασή τους και πιστεύουν πως μπορούν να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά.
Διαβάστε την συνέχεια...

Δίωξη στις παρουσιάστριες που φιλοξένησαν τον Αττίλα Ολγκάτς


Παράπλευρες απώλειες φαίνεται ότι προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού, Ατίλλα Ολγκάτς, ότι το 1974 όταν υπηρετούσε στον τουρκικό Στρατό δολοφόνησε 10 Ελληνοκύπριους.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο εισαγγελέας της περιοχής Μπακίρκιοι της Κων/πολης, Αλί Τσακίρ, ετοιμάζεται να ασκήσει δίωξη κατά των παρουσιαστριών της εκπομπής που φιλοξένησαν τον Ατίλλα Ολγκάτς. Ήδη ο εισαγγελέας ζήτησε ολόκληρο το βίντεο της εκπομπής όπου εμφανίστηκε ο Τούρκος ηθοποιός.
Οι παρουσιάστριες της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου «Kanalturk», Μουγκέ Νταγιστανλί και η Γκιουλσέν Γιουκσέλ, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν από τον εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Από: http://www.zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια...

Ξυλοκόπησε άγρια τον καθηγητή του μετά από 14 χρόνια


Δύο ποτήρια έσπασε στο πρόσωπο του πρώην καθηγητή του ένας νεαρός άντρας και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε άγρια, επειδή, όπως του είπε, «του έκανε τη ζωή κόλαση στο σχολείο».
Ο 57χρονος Κίεραν Χίκιν, που είναι καθηγητής εδώ και 34 χρόνια, πήγε την Τρίτη σε εστιατόριο της περιοχής του για να φάει μαζί με φίλους του. Μόλις έκατσε στη θέση του, ένας νεαρός που καθόταν στο απέναντι τραπέζι τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είναι ο κύριος Χίκιν. Όταν ο 57χρονος του απάντησε καταφατικά, ο άγνωστος νεαρός του επιτέθηκε με μεγάλη βιαιότητα.
Ο καθηγητής μετά την επίθεση έμεινε αιμόφυρτος στο τραπέζι του εστιατορίου και κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη, σαγόνι και ένα ζυγωματικό.
Οι γιατροί που τον περιέθαλψαν είπαν ότι θα χρειαστεί εντατική ιατρική παρακολούθηση και εγχειρητική επέμβαση αναδόμησης των οστών του προσώπου.
Διαβάστε την συνέχεια...

Το ένα πέμπτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα απορροφάται από τα απειλούμενα δάση

Τα απειλούμενα παρθένα τροπικά δάση του πλανήτη απορροφούν περίπου το ένα πέμπτο (18%) του συνολικού διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα από την καύση των ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που για πρώτη φορά αξιολογεί συγκεκριμένα και αναδεικνύει τη σημασία του δασικού πλούτου για τη συγκράτηση της αλλαγής του κλίματος και της ανόδου της θερμοκρασίας.Η μελέτη του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον δρα Σίμον Λιούις, εταίρο της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, δείχνει ότι τα εναπομείναντα τροπικά δάση αφαιρούν από την ατμόσφαιρα κάθε χρόνο 4,8 δισ. τόνους διοξειδίου. Παίρνουμε μια δωρεάν επιδότηση από τη φύση, δήλωσε ο Λιούις και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στα δάση για πάντα. Το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ εκτιμά ότι παγκοσμίως οι ανθρώπινες δραστηριότητες απελευθερώνουν 32 δισ. τόνους διοξειδίου κάθε χρόνο, αλλά από αυτούς περίπου οι μισοί (15 δισ.) στην πραγματικότητα μένουν στην ατμόσφαιρα επιδεινώνοντας την κλιματική αλλαγή. Η νέα έρευνα δείχνει ακριβώς που πηγαίνει (στα τροπικά δάση) ένα μεγάλο μέρος από τους 17 δισ. τόνους που λείπουν. Περίπου ο μισός από τον άνθρακα που 'λείπει', διαλύεται στους ωκεανούς και το υπόλοιπο μισό πηγαίνει κάπου στη βλάστηση της ξηράς και στο χώμα, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι πού ακριβώς. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, διαπιστώσαμε πλέον ότι περίπου ο μισός άνθρακας που 'λείπει', απορροφάται από τα τροπικά δάση, δήλωσε ο βρετανός ερευνητής. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, με βάση τις τιμές ενός τόνου άνθρακα, η απομάκρυνση περίπου 5 δισ.τόνων διοξειδίου ετησίως από τα τροπικά δάση είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που κοστολογείται γύρω στα 13 δισ. λίρες. Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε σε μια συγκυρία που η προστασία των τροπικών δασών κερδίζει τη διεθνή προσοχή και είναι πιθανό να αποτελέσει βασικό σημείο στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις, στην Κοπεγχάγη φέτος, για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Από: http://www.flash.gr/ Διαβάστε την συνέχεια...

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

“Είμαστε υπέρ γιατί σκεπτόμαστε το μέλλον”, λένε οι Έλληνες Ευρωβουλελευτές”. Ομιλία της ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την "Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας", η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γεωθερμίας (EGEC) με θέμα την νέα Οδηγία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η ΑΙΧΜΗ δημοσιεύει το ρεπορτάζ από την ομιλία της κ. Ποδηματά η οποία πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, αφού στο νομό μας ήδη γίνονται επενδύσεις αιολικής ενέργειας, ενώ εκκρεμεί και η κατασκευή από τη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Μεγαλόπολης, που θα είναι το δεύτερο στον κόσμο σε παραγωγή ενέργειας. Για το Πάρκο αυτό, θυμίζουμε ότι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Πελοποννήσου και κάτοικοι της Μεγαλόπολης, καθώς και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας μας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής από το ΣτΕ θα εκδικαστεί τον Μάη του 2010 και μέχρι τότε ίσως να έχουν αλλάξει και τα σχέδια της ΔΕΗ…
Από: http://www.aixmh.gr Διαβάστε την συνέχεια...

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 212 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΣ «ΒΙΓΛΕΣ» ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, θα τελέσουν μνημόσυνο άυριο Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24-2-1944 στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης. Η τελετή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις 10:00 π.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία. Στη συνέχεια, θα γίνει μετάβαση στον τόπο εκτέλεσης, όπου θα ψαλλεί Επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Μετά το τέλος της τελετής, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους προσκεκλημένους στο κέντρο «Ρόδα».

Από: http://www.drt915.gr/ Διαβάστε την συνέχεια...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, στα πλαίσια της οργανωμένης επικοινωνίας με μέλη και φίλους του Κινήματος, σε μια προσπάθεια να προβάλλει το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη, διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. στο κέντρο Country Inn (πρώην Καγιάννη, 2ο χλμ. ΠΕΟ Τρίπολης-Μεγαλόπολης), με προσκεκλημένο τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Διαβάστε την συνέχεια...

Παγκόσμια πραγματικότητα...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη µία στη γείτονά σου
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυßέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα
ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυßέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα
ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυßέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυßέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη µία, αρµέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη µία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονοµία αναπτύσσεται οµαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηµατίας και ζεις καλύτερα.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή. ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του µεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονοµάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσµο.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε µία φορά το µήνα και να αυτοαρµέγονται.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειµµα για φαγητό.
ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις µετράς και µαθαίνεις ότι στην πραγµατικότητα έχεις 5. Τις ξαναµετράς και µαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά µαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταµατάς να µετράς και ανοίγεις ακόµη ένα µπουκάλι ßότκα.
Από: http://korfiatis.blogspot.com/ Διαβάστε την συνέχεια...

Τουρκική άσκηση διχοτόμησης του Αιγαίου με συμμετοχή ΗΠΑ και Βρετανίας

Τη γραμμή διχοτόμησης του Αιγαίου, πάνω στον 25ο μεσημβρινό, θα επιχειρήσει να θέσει η τουρκική πλευρά με την τουρκική αεροναυτική άσκηση «EGEMEN» («Ηγεμόνας»), που θα διεξαχθεί το δεύτερο 15ήμερο του Μάρτη και στην οποία προβλέπεται να πάρουν μέρος με δυνάμεις τους οι ΗΠΑ, η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. Η άσκηση αυτή που είναι η πρώτη με το όνομα «Ηγεμόνας», σηματοδοτεί τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα φιλοδοξεί να...έχει και συμμαχική νομιμοποίηση.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τουρκικές αρχές για τις ανάγκες της άσκησης έχουν εκδώσει χάρτη, όπου τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος κλπ) εμφανίζονται με άλλο χρώμα, ως δήθεν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Οπως είναι γνωστό η Τουρκία εδώ και χρόνια, με διάφορα μέσα, επιχειρεί να κάνει πράξη τη γραμμή διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό με απώτερο στόχο της αλλαγή της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή. Ως πρώτο βήμα, διεκδικεί όλη τη θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ανατολικά αυτής της κάθετης από βορρά προς νότο γραμμής, εντός της οποίας υπάρχουν τα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, ως δική της ζώνη έρευνας και διάσωσης, ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας (FIR) αλλά και επιχειρησιακού - στρατιωτικού ελέγχου.
RIZOSPASTIS
Από: http://makelio.blogspot.com Διαβάστε την συνέχεια...

Το Facebook γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια

Όταν το 2004 ο Mark Zuckerberg εγκαινίαζε το Facebook, σίγουρα δε φανταζόταν τη μελλοντική επιτυχία του εγχειρήματός του. Η πασίγνωστη, πλέον, υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης γιόρτασε αυτή την εβδομάδα τα πέμπτα της γενέθλια και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για αρκετό καιρό ακόμα. - To Facebook δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα ενδοπανεπιστημιακό εργαλείο για την επικοινωνία των φοιτητών της Μασαχουσέτης. Βλέποντας την απήχησή του, ο Zuckerberg αποφάσισε να δώσει πρόσβαση και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η φήμη του Facebook εκτοξεύθηκε στα ύψη και ήταν θέμα χρόνου να διατεθεί και στο εκτός πανεπιστημίων κοινό. Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία έχει περίπου 150.000.000 χρήστες και οι τάσεις είναι αυξητικές.Σε post που αναρτήθηκε στο επίσημο blog του Facebook, ο Zuckerberg ευχαριστεί όλα τα μέλη της κοινότητας για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της υπηρεσίας και δεσμεύεται να τη βελτιώσει περαιτέρω στο μέλλον.

Πηγή: pcmag.com

Δείτε το facebook του megalopoli.blogspot εδώ
Διαβάστε την συνέχεια...
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
www.pvalasopoulos.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»


Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας βρέθηκε το διάστημα από 3-6 Φεβρουαρίου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, συμμετέχοντας στην πρώτη συνάντηση εκπροσώπων εννέα ευρωπαϊκών πόλεων, που μετέχουν στο δίκτυο Net topic, του προγράμματος URBACT II . Στο πρόγραμμα αυτό, μετέχουν δήμοι που βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως αυτό του Μπιλμπάο, της Βαρκελώνης, του Παρισιού, του Μάντσεστερ, του Μιλάνου κ.α. ευρωπαϊκών πόλεων.
Στόχος του προγράμματος, είναι η ανασυγκρότηση αυτών των δήμων κατά την μεταβιομηχανική εποχή, η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων από την εγγύτητα τους σε μεγάλα αστικά κέντρα-όπως η δημιουργία αγορών και θέσεων εργασίας, χωρίς την μεγάλη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού- , η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους καθώς και η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών . Σκέψου πράσινα – thingink green- , είναι το σύνθημα των ευρωπαίων πολιτών, αλλά και πολιτικών.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο έτη ,με ανά εξάμηνο συναντήσεις παρακολούθησης της προόδου των εργασιών , μια εκ των οποίων θα διοργανωθεί και στην Αθήνα, ενώ στο τέλος του οι συμμετέχοντες δήμοι θα μπορούν να εντάξουν αντίστοιχα τεχνικά έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από την ευρωπαϊκή επιτροπή.


Τρίπολη 16 Φεβρουαρίου 2009
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟ EMAIL Διαβάστε την συνέχεια...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ‏


ΑΠΟ EMAIL
Διαβάστε την συνέχεια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ‏ΑΠΟ EMAIL
Διαβάστε την συνέχεια...

Ξε-blog-άρετε ρε....

Ο κύριος της φωτογραφίας (την τσιμπήσαμε από το info press) δήλωσε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη ότι τα blogs γράφουν ανακρίβειες και μη διασταυρωμένες πληροφορίες.Ναι κύριε Νικητέα. Έτσι είναι. Για την ακρίβεια περιέχουν τόσες ανακρίβειες όσες και τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες που βασίζονται στα blogs για να έχουν θέμα.Ξέρετε μόνο ποια είναι η διαφορά;Το blogs δεν μοιράζουν DVD.Ίσως γίνει κι αυτό κάποια στιγμή.Άλλωστε μέσα από αυτό το blog έπεσε το πρώτο κάστρο που ήθελε τις εφημερίδες να έχουν ένθετα περιοδικά. Το panic-gr.blogspot.com όχι μόνο έχει ένθετο περιοδικό αλλά το δίνει και σε όποιο άλλο συνblogger θέλει για να το αναρτήσει στην δική του σελίδα. Πριν λοιπόν κρίνει κάποιος τις ανακρίβειες ή όχι των blogs καλό θα είναι να σκεφθεί πρώτα αν το μέσο το οποίο εκπροσωπεί δεν στηρίζει την διαφημιστική του καμπάνια (και τις πωλήσεις) στις ταινιούλες (και ταινιάρες) που μοιράζει αλλά στις αποκαλύψεις ή το δημοσιογραφικό του έργο.Τα blogs από την άλλη στηρίζουν την αναγνωσιμότητα τους μόνο στα όσα γράφουν. Πράγμα που σημαίνει πως ένας blogger που δεν εργάζεται στα media μπορεί να είναι πιο πετυχημένος για το δημοσιογραφικό του έργο από έναν που πληρώνεται για να γράφει σε μία εφημερίδα.Αν όνειρο των δημοσιογράφων είναι να γίνουν ιδιοκτήτες dvd club, τότε οκ, πάσο.Να θυμάστε όμως και κάτι ακόμα. Θέματα που η μόνη τους ουσία είναι ένα πήδημα ή ένα γυμνό τσιφτετέλι (σας παραπέμπουμε σχετικά στο θέμα από το IPanic Φεβρουαρίου) ακόμα κι αν υπάρχει ο φερετζές της Κυριακάτικης εφημερίδας δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιπέδου VerySorry και Paparazzi (τα οποία μιας και το έφερε η κουβέντα τα βάζει ο Μάκης στο Zougla.gr ακολουθώντας το δικό μας concept online περιοδικού - Sorry Μάκη αλλά όπως και να το κάνουμε ήρθες δεύτερος).
Κλείνοντας να πούμε ότι τα blogs είναι απλά η ηλεκτρονική εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων καταστάσεων, media, ηθών κλπ.Τώρα αν κάποιοι τρέμουν για την νέα τάξη καλό θα είναι να κοιτάξουν να εξελιχθούν οι ίδιοι και όχι να πολεμήσουν τους άλλους.Γιατί κάποιοι πόλεμοι χάνονται μόνο και μόνο γιατί κηρύσσονταιΚαι πριν ειπωθεί καμία μπαρούφα περί ανωνυμίας για τα όσα αναγράφονται σε αυτό το ποστ, να θυμίσουμε (ή να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν), ότι το Panic Project μόνο ανώνυμο δεν είναι.
Απο: http://panic-gr.blogspot.com/ Διαβάστε την συνέχεια...

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ‏ (ΑΠΟ EMAIL)

Στο άρθρο που παραθέτεις δεν σου φαίνεται γκαιμπελίστικη η σύνδεση με το greekalert;γιατι δεν υπάρχουν πουθενα στοιχεία που να δικαιολογούν την έμμεση σύνδεση που επιχειρήται σε αυτό το άρθρο με εμάς(εννοείται πως δεν επιρρίπτουμε ευθύνες σε εσένα για το αρθρο)Με εμπάθεια και ξεκάθαρα προβοκατόρικη διάθεση ο συγγραφέας (jungle) προσπαθεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο να μας συνδέσει...η μήπως κάνουμε λάθος;υπάρχει κανείς που μπορεί να αποδείξει το αντίθετο;μάλλον όχι!!!αλλά δεν υπάρχει και κανείς με φιλότιμο που να βγει και να παραδεχτεί την αλήθεια!Δεν θα απαντούσαμε αλλά είδαμε πως στο ποστ σου συμπεριλαμβάνεις το συκοφαντικό για εμάς άρθρο του jungleκαι αφού το πόστ έφυγε με ομαδικό emailθέλουμε και εμείς από την μεριά μας να ενημερώσουμε όλους τους παραλήπτεςκαι να θέσουμε ένα ερώτημαπως θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το άρθρο του jungle που ο αρθρογράφος του , χρησιμοποιώντας απλά έναν εξυπνακίστικο τίτλο και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ προσπαθεί να συνδέσει το greekalert;;;;Μάλλον το ότι η βάση του jungle είναι στην Γερμανία τους έχει βάλει στην διαδικασία να αποδεικνύουν κατά καιρούς πως ο γκεμπελισμός είναι κάτι διαχρονικό και πως το υπηρετούν πιστάμε την ανάλογη πάντα ψευτοπροοδευτικότητα για βιτρίνα.
την καλημέρα μας σε όλους τους παραλήπτες greekalert

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ Διαβάστε την συνέχεια...

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009
Tην επίσπευση των διαδικασιών για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Κόρινθο, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη και την προώθηση των ενεργειών για την εγκατάσταση τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κρήτη ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ των οποίων την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.
Η συνέχεια εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9464&pubid=5447114 Διαβάστε την συνέχεια...

Μετανάστες στο στρατό των ΗΠΑ με αντάλλαγμα την υπηκοότητα

Έτοιμος να δεχθεί μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής δηλώνει ο αμερικανός στρατός για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, σύμφωνα με τους New York Times. Μέχρι τώρα οι μετανάστες έπρεπε να διαθέτουν «πράσινη κάρτα» για να μπορούν να ενταχθούν στις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις. Όπως αναφέρει, μάλιστα, το δημοσίευμα, όσοι καταταχθούν θα αποκτήσουν την αμερικάνικη υπηκοότητα κατά προτεραιότητα, με τον χρόνο να μειώνεται.........από 10 χρόνια σε 6 μήνες. Το Πεντάγωνο ελπίζει ότι αυτό το «άνοιγμα» θα μειώσει τα κενά σε τομείς όπως οι ιατροί ή οι μεταφραστές. Η ελπίδα αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι όσοι παίρνουν προσωρινές άδειες παραμονής, αυτό γίνεται με βάση την εκπαίδευση ή τις ικανότητές τους, επομένως θα έχουν περισσότερα προσόντα από τους αμερικανούς που τυχόν θα καταταχθούν. Το πρόγραμμα θα περιοριστεί σε 1.000 θέσεις για τον πρώτο χρόνο αλλά αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, τότε θα επεκταθεί. Πάντως, όπως σημειώνουν οι Times, ήδη έχουν εκδηλωθεί οι πρώτες αντιδράσεις από αξιωματικούς και βετεράνους που κάνουν λόγο για υποψήφιους με διπλές υπηκοότητες ή ακόμα και τρομοκράτες που αναζητούν τρόπο να εισχωρήσουν στον αμερικάνικο στρατό.
ΕΛ. ΤΥΠΟΣ
ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΦΑΙΝΕΤΕ.. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;
Διαβάστε την συνέχεια...