ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 21 ΔΕΚ 2009‏

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μοναδικό μας όπλο απέναντι στην επιδρομή στο εισόδημα, στα εργασιακά
και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, είναι ο αγώνας μας.

Να δώσουμε δυναμικό παρόν στη Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στις 7 το βράδυ



Η κρίση και οι συνέπειες της έρχονται και προστίθενται μέρα με τη μέρα, πιο βαριά στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργοδότες εκβιάζουν και αξιοποιούν προσχηματικά πολλές φορές την κρίση σε όφελος τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις κατευθύνσεις της, συνεχίζει την περικοπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η γενναία αναδιανομή του εισοδήματος, έχει ήδη μετατραπεί σε πάγωμα μισθών πάνω από 2.000 ευρώ μικτά και αυξήσεις κοντά στο μηδέν. Η διεύρυνση, η ενίσχυση και η προστασία της εργασίας, έχει ήδη μετατραπεί σε 110.000 απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με δραματική αύξηση της ανεργίας. Τα συμπτώματα της κρίσης εντείνονται στους χώρους εργασίας, με απολύσεις, διαθεσιμότητες, μείωση του χρόνου εργασίας και αμοιβής, μαύρη εργασία. Στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και εγκαταλείπει ακόμη και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για κατάργηση διατάξεων του Νόμου Πετραλιά, μειώνει κατά 1,7 δις την επιχορήγηση που δίνει για τα ταμεία στον προϋπολογισμό, δημιουργεί κλίμα πανικού με την επίκληση της χρεωκοπίας των ταμείων, ενώ προετοιμάζει νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων και του ίδιου του Δημοσίου, αναδιανεμητικού χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συνέπειες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το συνδ. κίνημα διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές πολιτικές που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα αναβαθμίζουν την εργασία ως αξία και δεν θα την περιθωριοποιούν όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Απαιτούμε: Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής

Να μπει φρένο στις απολύσεις. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των δυνάμεων της εργασίας. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων επενδύσεων. Στήριξη των Κοινωνικών αγαθών Παιδείας - Υγείας - Ασφάλισης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Στήριξη της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης - Κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Δεν θα παραιτηθούμε από τους αγώνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Αρκαδίας να πάρουν μέρος, στην συγκέντρωση
την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο


Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

Από email

Σχόλια