«ΚΑΚΩΣ ΔΙΕΓΡΑΦΗ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ»


Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρά από την Κυριακή των εκλογών και ήδη στην τοπική Νέα Δημοκρατία πολλοί «βράζουν» για το εκλογικό αποτέλεσμα και «καρφώνουν» συγκεκριμένους κομματικούς παράγοντες (της Ρηγίλλης). Θεωρούν ότι έγιναν μεγάλα λάθη και στην Αρκαδία και δεν διστάζουν να το πουν ακόμα και δημοσίως.
Πρώτος, άνοιξε το «χορό» ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στη Μεγαλόπολη Δημήτρης Γιαννακούρας, ο οποίος έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο. Δεν τον αναφέρουμε ως πρώην Πρόεδρο, διότι η παραίτηση που έθεσε προεκλογικά (μαζί με όλη την τοπική οργάνωση), δεν ισχύει από τις 25 Σεπτεμβρίου.
Ο ίδιος εξήγησε ότι παραιτήθηκαν, μετά τον αποκλεισμό Βαλασόπουλου από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, όμως στις 25 Σεπτεμβρίου ανακάλεσαν την παραίτησή τους, μετά την δημόσια προτροπή του Παναγιώτη Βαλασόπουλου που τους ζήτησε να ανοίξουν τα κομματικά γραφεία στη Μεγαλόπολη. (Έγραφαν τότε οι «Αρκαδικές Ειδήσεις»: «Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος σε μία φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή, κάνει κατάθεση καρδιάς κλείνοντας την επιστολή λέγοντας πως «σας καλώ όλους να μην επιμείνετε στις παραιτήσεις σας και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου να ανοίξουμε ΜΑΖΙ την τοπική οργάνωση της Ν.Δ στην Μεγαλόπολη ,για να έχουμε όλοι έναν χώρο δράσης ,γόνιμης και ουσιαστικής πολιτικής, γιατί όσο και αν έχουμε πληγωθεί δεν πρόκειται να πετάξουμε για το χατίρι κανενός τόσα χρόνια αγώνων για την παράταξη μας.»)
«Για το καλό της παράταξης και του Παναγιώτη» είπε ο Δημήτρης Γιαννακούρας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους και παραμείνουν μέχρι σήμερα στις κομματικές τους θέσεις.


«ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ»

Ο Δ. Γιαννακούρας επιτέθηκε και σε όλους εκείνους που έκαναν κουμάντο στο κόμμα της ΝΔ (Ρηγίλλης), αλλά ποτέ –όπως είπε- δεν άκουσαν τη φωνή της βάσης της παράταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκάλυψε πως ως Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στη Μεγαλόπολη είχε στείλει 4 επιστολές προς τον Γραμματέα της κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λεύτερη Ζαγορίτη ο οποίος όμως δεν του απάντησε ποτέ !!! Αυτό το οποίο ουσιαστικά ζητούσε ο Γιαννακούρας ήταν να προχωρήσουν οι προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί στο μεγάλο διαγωνισμό της ΔΕΗ, αφού δεχόταν μηνύματα από κόσμο που είχε καταθέσει τα χαρτιά του για τον διαγωνισμό αυτό, όμως δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων. Σε αυτές τις επιστολές, ο Ζαγορίτης δεν απάντησε ποτέ, γεγονός που εξόργισε τον Πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης στη Μεγαλόπολη.


ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


Εκτός από την περίπτωση Βαλασόπουλου, η οποία αποδεδειγμένα στοίχισε στη ΝΔ, αφού μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης χάθηκαν 800 ψήφοι, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ο Γιαννακούρας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Πέτρου Τατούλη.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι κακώς διέγραψαν από το κόμμα τον πρώην Υφυπουργό Πολιτισμού, προσθέτοντας μάλιστα ότι όχι μόνο δεν έπρεπε να έχει διαγραφεί, αλλά έπρεπε να είναι κανονικά υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας. «Είπε αλήθειες» ο Τατούλης τόνισε ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Μεγαλόπολης ο οποίος θεωρεί –όπως και πολλοί άλλοι- ότι με τον Τατούλη στο ψηφοδέλτιο ,το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό για την Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια της Αρκαδίας.

Η ουσία είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακούρας είπε αλήθειες. Ενδεχομένως να μπορούσε να πει κι άλλες. Όπως για παράδειγμα, ποιος ή ποιοι «έκοψαν» τον Βαλασόπουλο.
Το ζήτημα όμως είναι ότι η ΝΔ έχει πολλές «πληγές» οι οποίες θα γιατρευτούν, μόνο αν ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους. Μόνο αν κατονομαστούν εκείνοι οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα.

http://kalimera-arkadia.blogspot.com

Σχόλια