Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος


Την απόφασή του να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη διαδοχή στην ηγεσία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής. Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την συντριπτική ήττα της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που θα αναδείξει τον επόμενο κομματικό ηγέτη. Ο μέχρι και προ ολίγου πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε αξιοπρεπή παραίτηση που ανοίγει τον δρόμο σε νέο κύκλο εσωστρέφειας της από αύριο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τους πολίτες που σε μια τόσο δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία στήριξαν τη ΝΔ, συνεχάρη τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του και του ευχήθηκε να πετύχει στη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης των οικονομικών συγκυριών, που είναι –όπως είπε- εθνική υπόθεση.

«Ως πρόεδρος της ΝΔ, είχα την τιμή να ηγηθώ του εκλογικού αγώνα σε 4 εκλογές. Εκατομμύρια πολίτες ήταν μαζί μας σε αυτό τον αγώνα. Το 2000 αυξήσαμε εντυπωσιακά τα εκλογικά μας ποσοστά. Το 2004 κερδίσαμε τις εκλογές και αναλάβαμε ευθύνη για τη διακυβέρνηση. Το 2007 πετύχαμε νέα σημαντική εκλογική νίκη. Στις σημερινές εκλογές, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν ενέκριναν το σχέδιο που έθεσα. Η επιλογή τους είναι απόλυτα σεβαστή. Επειδή όμως πιστεύω βαθιά ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται η πατρίδα μας, επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις εξελίξεις για τη διαδοχή στην ηγεσία της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Καραμανλής, συμπληρώνοντας ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα

zougla

Σχόλια