Σχόλια και δηλώσεις πολιτικών στελεχών


Με συγκρατημένα χαμόγελα υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των exit polls τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που στην πλατεία Κλαυθμώνος οι ψηφοφόροι του ξεκίνησαν τους πανηγυρισμούς. Από την πλευρά της ΝΔ, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι "υπομονή μέχρι τα πραγματικά αποτελέσματα".

Χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, είπε ότι "οφείλουμε να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα, καθώς στις ευρωεκλογές τα exit polls είχαν πέσει έξω κατά 50%. Πάντως, σε αυτές τις εκλογές είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής. Δεν θα κάνω αυτή τη στιγμή άλλο σχόλιο" Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε "θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε και να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα μετά τις εκλογές".

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι "καταφέραμε και κερδίσαμε σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους, που με δική μας ευθύνη χάσαμε".

Ο πιο έγκυρος τρόπος να πεις ότι σταθεροποίησε στο πολιτικό σύστημα είναι να μπεις στο κοινοβούλιο. Το ποσοστό που μας δίνουν τα exit pollls είναι ικανοποιητικό. Υπάρχει ένα κοινό που μας παρακολουθεί" σημείωσε ο Αντ. Καφετζόπουλος, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι Ντ. Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς, Δ. Αβραμόπουλος, Ευ. Μεϊμαράκης, Γ. Σουφλιάς, Πρ. Παυλόπουλος, παρακολουθούν τα πρώτα αποτελέσματα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης, μαζί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Προς το παρόν δεν έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις.

Σχόλια