Η φορολογία της ακίνητης περιουσίας‏

19 Σεπτεμβρίου 2009



Κυρίες και Κύριοι,

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για το ποιο από τα δύο κόμματα θα φορολογήσει περισσότερο την ακίνητη περιουσία.

Το αποτέλεσμα: Αβεβαιότητα. Σε καθεστώς αβεβαιότητας αναστέλλονται οι όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Σε μια στιγμή της οικονομικής συγκυρίας που ζητούμενο είναι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

ΦΜΑΠ, ΤΑΠ και φόρος κληρονομίας και γονικών παροχών το ΠΑΣΟΚ.

ΕΤΑΚ και ΤΑΠ η Νέα Δημοκρατία.

Το ‘μπάχαλο’ με το ΕΤΑΚ είναι νωπό στη μνήμη όλων.

Η Δράση υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι οι φόροι στην ακίνητη περιουσία (ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΤΑΠ, Δημοτικά Τέλη, κλπ) και να αντικατασταθούν από ένα μοναδικό τέλος αποκλειστικά στα εντός σχεδίου και οικισμών ακίνητα στηριγμένο στην επιφάνεια των οικοπέδων και τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης.

Η Δράση υποστηρίζει ότι το πιο δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα είναι το απλό σύστημα. Ένα σύστημα σταθερό που δεν αλλάζει. Που επιτρέπει σε κάθε πολίτη να συντάξει μόνος του τη φορολογική του δήλωση.

Για τα ακίνητα, σύμφωνα με την πρόταση της Δράσης, ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει μόνο τα τετραγωνικά μέτρα γης που του ανήκουν και το συντελεστή δόμησης της περιοχής. Τίποτε άλλο.

Το απλό σύστημα επιτρέπει τη μηχανογράφηση, επιτρέπει τον έλεγχο, επιτρέπει τη σωστή εκτίμηση των προσδοκώμενων εσόδων. Διευκολύνει τους πολίτες να είναι έντιμοι απέναντι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Περιορίζει τη συναλλαγή και τη διαφθορά.

Μεγάλες αλλαγές, όπως αυτές που προτείνει η Δράση, δεν γίνονται έτσι απλά, επειδή τις προτείναμε. Χρειάζονται την υποστήριξη της κοινωνίας.

Προσθέστε τη δική σας φωνή. Γράψτε στους διευθυντές των εφημερίδων ότι στηρίζετε την πρόταση της Δράσης να καταργηθούν όλοι οι φόροι στην ακίνητη περιουσία και να αντικατασταθούν με ένα και μοναδικό απλό φόρο.

Η χώρα μας βρίσκεται σε πραγματικά κρίσιμη κατάσταση. Οι περιστάσεις απαιτούν δραστικές αλλά απλές λύσεις.

Η προκήρυξη των εκλογών θέτει και τη ΔΡΑΣΗ προ των ευθυνών της. Διακηρύξαμε ότι νοιώθουμε συνυπεύθυνοι για την πορεία της πατρίδας μας. Είπαμε ότι θέλουμε να είμαστε ένα «σωστό κόμμα» που δεν διεκδικεί την εξουσία για την εξουσία, δεν διεκδικεί την ψήφο διαμαρτυρίας για τη διαμαρτυρία, δεν στηρίζεται σε κομματικούς στρατούς, δεν συναλλάσσεται με κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές συντεχνίες.

Η Δράση, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τα άλλα κόμματα, δεν λαμβάνει κρατική οικονομική ενίσχυση. Στηριζόμαστε στις εισφορές όσων μαζί με μας ενδιαφέρονται να περιοριστεί ο ελληνικός δικομματισμός που είναι ο βασικός παράγοντας της φαυλότητας, της διαφθοράς, της κακοδιοίκησης και της σπατάλης.

Ναι θέλω να βοηθήσω για να γίνει η φωνή της Δράσης πολύ πιο δυνατή και αποτελεσματική.

Σας ευχαριστούμε.



Εκ μέρους της Δ.Ε. της ΔΡΑΣΗΣ

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης


Από email

Σχόλια