Έξυπνη κάμερα για το Xbox καταργεί το χειριστήριο


Η Microsoft παρουσίασε το πρωτότυπο μιας έξυπνης κάμερας για την κονσόλα Xbox 360 η οποία παρακολουθεί τις χειρονομίες, τις κινήσεις και τις γκριμάτσες του χρήστη και καταργεί έτσι το χειριστήριο.
Η παρουσίαση του συστήματος Natal», που τίθεται πλέον στη διάθεση των εταιρειών ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, ήταν η κορυφαία στιγμή της Microsoft στην Έκθεση Ηλεκτρονικής Ψυχαγωγίας (E3) του Λος Αντζελες.
Παρών στην επίδειξη ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος παρουσίασε το Natal μαζί με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ντον Μάτρικ. «Ο παίκτης μέσα μου ξετρελάθηκε» δήλωσε ο μεγάλος σκηνοθέτης και παραγωγός βιντεοπαιχνιδιών.
Το πρωτότυπο περιφερειακό είχε εντυπωσιακές επιδόσεις σε τρεις νέους τίτλους για το Xbox: To Ricochet, ένα παιχνίδι σαν ποδόσφαιρο στο οποίο ο χρήστης χρησιμοποιεί όλο του το σώμα για να αποκρούσει τη μπάλα· το Paint Party, που μετατρέπει το σώμα του χρήστη σε πινέλο για ζωγραφική· και το Milo, το avatar ενός αγοριού που επικοινωνεί με το χρήστη.
Το σύστημα του Natal περιλαμβάνει κάμερα, ανιχνευτή βάθους, μικρόφωνο και επεξεργαστή που τρέχει εξειδικευμένο λογισμικό. Οι game developers έλαβαν ήδη το κιτ για την ανάπτυξη τίτλων που υποστηρίζουν την κάμερα, παραμένει ωστόσο άγνωστο πότε η συσκευή θα φτάσει στην αγορά.
Αλλα σημεία της παρουσίασης για το Xbox:
Η κονσόλα αποκτά δυνατότητα streaming για βίντεο υψηλής ανάλυσης στα 1080p
Ζωντανή τηλεόραση μέσω του δικτύου Sky στη Βρετανία
Μετάδοση επιλεγμένων ταινιών σε παρέες φίλων που συναντώνται onlline στο Xbox Live Party
Υποστήριξη για τις υπηρεσίες των Last.fm, Facebook και Twitter από το φθινόπωρο...

Σχόλια