Πάπας: Σώστε την ανθρωπότητα από τους gay


Εξοργισμένοι είναι οι gay με τον Πάπα, ύστερα από τη δήλωσή του ότι η ανθρωπότητα πρέπει να σωθεί από την ομοφυλοφιλία.
Στην τελευταία ομιλία του έτους στο Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος ο ΧVΙ είπε ότι η σωτηρία του πλανήτη από τους ομοφυλόφιλους ή τους τρανσέξουαλ είναι τόσο επιτακτική, όσο η προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Πάπας υποστήριξε «επί λέξη» ότι η υπεράσπιση του δημιουργήματος του Θεού, δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία της φύσης, αλλά και στην προστασία του ανθρώπου από τον ίδιο του τον εαυτό.
Τα σχόλια ήταν «ανεύθυνα και ανεπίτρεπτα», ανακοίνωσε το Κίνημα Λεσβιών και Χριστιανών Ομοφυλόφιλων (LGCM) της Μ. Βρετανίας. Παρόμοια θέση διατύπωσε και η τρανσέξουαλ πρώην βουλευτής της Ιταλίας, Βλαντιμίρ Λουξούρια, που χαρακτήρισε τα λόγια του «επιζήμια». Κατακριτέο θεώρησε το γεγονός και η χριστιανική, οικολογική οργάνωση Oreration Noah, που εκπρόσωπός της είπε ότι τα σχόλια αυτά προδίδουν «έλλειψη ειλικρίνειας προς την πολυπλοκότητα της δημιουργίας».
Η Καθολική Εκκλησία είναι γνωστό ότι είναι αντίθετη στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών και κηρύττει ότι, ενώ η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία, οι πράξεις των gay είναι.

Σχόλια